17 навика, които ще ви направят богати

14088
17 навика, които ще ви направят богати
Снимка: iStock/Guliver

Променете подхода си към живота, за да увеличите доходите си.

1. Поставете си цели

Докато просто мечтаете да забогатеете, практически няма шанс това да стане. Но щом превърнете мечтата в цел и започнете да правите нещо, за да я постигнете, тя ще придобие истинска форма.

2. Мислете мащабно

Междинните цели могат да бъдат малки и постижими, но в глобален смисъл трябва да се стремите към повече, отколкото можете да си представите.

3. Избягвайте рамките

Изкуствените ограничения ви пречат да пораснете. Често вие сами поставяте рамки. Всичко ново е стъпка, с помощта на която можете да се издигнете по-нагоре.

4. Живейте според възможностите си

Бъдете сигурни, заможният човек не харчи всичките си доходи и няма да се откаже от последния си лев, за да си купи скъпа кола. Това е прерогатива на бедните хора. И въпросът изобщо не е в размера на заплатата, а в отношение към парите.

5. Създайте бюджет

Отнасяйте се към финансите като към бизнес. Компанията едва ли ще може да стане печеливша, ако спре да намалява дебита и кредита, търсейки по-изгодни договори и намалявайки извънцелевите разходи.

6. Спестявайте

Спестяването няма да ви направи милионер, но ще ви помогне да избегнете фалит.

7. Отделяйте допълнителни пари от спечелените

Съветът да спестите пари, които са ви дошли неочаквано, ви прави по-богати. Неочакван бонус, подарък или друг източник на средства е лесно да се отдели. Това ще увеличи спестяванията ви и ще бъдете една крачка по-близо до богатството.

8. Накарайте парите да работят

Докато просто съхранявате спестяванията, те намаляват, тъй като инфлацията ги изяжда. За да получите доход, трябва да се инвестират пари.

9. Потърсете правилните кумири

Никой не ви забранява да се възхищавате на супергерои, но като ролеви модели е по-добре да търсите по-прозаични герои със суперсили, които могат да бъдат развити.

10. Инвестирайте в себе си

За да имате добри доходи, трябва постоянно да се развивате. Това е важно както за тези, които искат да останат високоплатени служители, така и за тези, които искат да започнат собствен бизнес.

11. Четете

Четенето на специализирана литература е най-лесният начин за подобряване на уменията с минимални разходи. Ще получите възможност да се поучите от грешките на другите, да научите как се развиват различни видове бизнес, как сте извежда компанията от кризата, какво не трябва да правите, за да не попаднете в подобни ситуации.

Глупави финансови грешки, които често допускаме

Истина е, че заплащането, което получават по-голямата част от хората, е крайно недостатъчно за положения труд. Истина е и това, че пари...

12. Използвайте ефективно времето си

Работата 24 часа в денонощието прави малко хора по-ефективни, но можете и да си почивате по различни начини. Вместо да висите в социалните мрежи или да гледате телевизия, преследвайте лично развитие, което ще е печелившо.

13. Създайте лично мнение

Сега не е необходимо да сте служител по сигурността, за да събирате подробно досие на човек. Много хора са постигнали успех чрез смели изявления, които противоречат на общественото мнение. Но поне бъдете последователни и имайте принципи.

14. Научете се да цените хората

От линейна позиция е ясно видимо как отношението на ръководството влияе върху мотивацията и представянето на служителите. На шефския стол, обаче, мнозина започват да забравят, че не са единствените, които работят в компанията.

Как да привлечете пари и късмет?

Едва ли има човек на този свят, който да не иска да привлече към себе си повече късмет и пари. И това е нещо нормално. Разбира се, здра...

15. Поемете отговорност

Време е да разберете, че именно вие сте отговорни за живота си. И колкото повече решения взимате сами, толкова повече контролирате случващото се и можете да го коригирате.

16. Не се отказвайте

Необходими са постоянство и търпение, за да постигнете целите си. Късметът има значение в работата и бизнеса, но по-често става въпрос за тези, които продължават да се стремят към целта, дори ако обстоятелствата не са най-добрите.

17. Правете всичко възможно

Основният елемент на успеха, който можете да контролирате, е количеството вложени усилия. Ако правите минималното, не очаквайте максимални резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com