18 трика, които улесняват живота на срамежливите в трудни моменти

2201
18 трика, които улесняват живота на срамежливите в трудни моменти
Снимка: iStock

Всеки има своите трудни моменти в живота. Притеснението и неувереността ни пречат да постигаме целите си и да се радваме на живота. Ето някои трикове, които са помогнали на различни хора да повишат самочувствието си и да се чувстват по-добре, събрани от Adme.ru.

"За да се чувствам по-уверена и да престана да ходя с наведена глава си представям че имам два фара на гърдите си, които осветяват пътя пред мен."

"Мигам два пъти при четене на учебник, за да "фотографирам" информацията и да я запомня. При мен работи."

"Не пестете за това, което се намира между вас и земята - обувки, автомобилни гуми, легла и столове."

"Когато някой ви сподели свой проблем повторете това, което ви е казал със свои думи. Така ще му се харесате повече."

"Ако не може да направите избор - хвърлете монета. Ако сте разочаровани от резултата изберете варианта, който не се е паднал. "

"Фотограф ме посъветва да притисна езика си към небцето, за да прикрия двойната брадичка по време на снимки."

"Ако трябва да напишете текст, а не можете да измислите нищо се опитайте да вместите в него напълно неподходяща дума, например тиква. Обмисляйки как да я включите в текста мозъкът ви ще работи по-активно и ще излезете от творческия ступор."

"Не се извинявайте без повод. Най-добре кажете: "Благодаря". Думите имат голяма сила и извинявайки се вие давате повод на човек да мисли, че сте направи нещо не както трябва. Не казвайте: "Извинявайте, че отнех от времето ви", а "Благодаря за отделеното време."

В процеса на еволюция хората се научили да си гризат ноктите, за да предизвикат съчувствие

Демонстрацията на ясни признаци на стрес може да направи хората по-привлекателни и да насърчи другите да се отнасят към тях по-положите...

"Ако сте срамежливи и ви е трудно да общуване - задавайте въпроси. Събеседниците ми дори не се досещат, че съм интроверт. Това работи, защото по-голямата част от разговора се пада на другия, а и хората обичат да говорят за себе си."

"Не обичате да говорите по телефона? Измислете си образ на човек, който обича да говори и изиграйте ролята му."

"Гневът и разкаянието винаги вървят заедно, но разкаянието е на крачка отзад. Ползвам тази фраза, за да контролирам по-добре темперамента си."

"Стрес, тъга, депресия? Сложете в ръката си кубче лед. Движете го по ръката, докато се разтопи. Хладното по кожата привлича вниманието на вашия мозък и ще престанете да мислите за това, което ви е напрегнало."

"Да не си добър в нещо е първата крачка към това да станеш добър в съответната дейност. Тази мисъл ме избавя от смущението, ако правя грешки, докато уча нещо ново."

Има два вида нарцисизъм: учените казаха кой е най-опасният

Днес се смята за нормално някой да се хвали и да парадира с постиженията си в социалните медии. Но в ежедневието често се сблъскваме с ...

"5 минути са повече от 0 минути. Вложете 5 минути за тренировка, чистене, работа, вместо да размишлявате за това колко много време ще ви отнеме дадената дейност."

"Прегорях" в работата и тогава шефът ми каза: "Нали разбираш, че ако се опитваш да поставяш тухли до безкрайност, колкото и идеално да го правиш, един ден ще паднат?" С други думи - колкото и добре да изпълнявате работата си не трябва да се товарите прекалено."

"Ако не можеш да преодолееш страха си, действай страхливо. Това правило ми позволява да направя нещо, независимо от безпокойството." 

"Признавайте грешките си бързо. Ако планът ви може да не успее най-добре да признаете това след седмица, а не след година. Това ми помогна да напусна работата, която не харесвах и да започна собствен бизнес."

"Ако не обичате да чакате през това време се заемете с нещо друго. Чакате да се сготви храната? Колко дрехи може да сгънете през това време или дали за 5 минути може можете да разтоварите съдомиялната. Говорите по телефона? Сложете слушалки и през това време подреждайте или правете нещо друго."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Пием ли по-малко алкохол, когато използваме по-малка чаша

Как къпането ни помага да пестим вода

Няколко причини, поради които котките "месят" с лапите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com