20 цитата от Стивън Хокинг, които могат да преобърнат живота ви

37637
20 цитата от Стивън Хокинг, които могат да преобърнат живота ви
Снимка: Getty Images/Guliver

Животът на Стивън Хокинг е забележителен по много начини.

Първо - защото е брилянтен физик и е направил революционни открития по отношение на космоса, черните дупки и други неизследвани аспекти на Вселената, в която живеем.

Второ - той е преживял болестта на моторните неврони (ALS), която е диагностицирана, когато е бил на 21 години. Тогава му казали, че му остават няколко години живот, но той живее до 76-годишна възраст.

Трето - Хокинг е обездвижен от двадесетте си години, а след това губи и говора си, като единственият начин да комуникира е чрез компютъризиран синтезатор.

Изумителна история за човек, който се сблъсква с огромни трудности, но въпреки това се превръща в един от най-великите учени в историята на света.

Цитати от Стивън Хокинг

„Забелязах, че дори хората, които твърдят, че всичко е предопределено и че ние не можем да направим нищо, за да го променим, се оглеждат преди да пресекат улицата.“

„Недостатъкът на моята личност е, че не мога да отида никъде по света, без да бъда разпознат. Не ми е достатъчно да нося тъмни слънчеви очила и перука. Инвалидната количка ме издава."

„Най-големите постижения на човечеството са постигнати чрез говорене, а най-големите му провали - ако не говорим. Не е нужно да е така. Най-големите ни надежди биха могли да станат реалност в бъдеще. С технологията, с която разполагаме, възможностите са неограничени. Всичко, което трябва да направим, е да се уверим, че продължаваме да говорим."

„Интелигентността е способността да се адаптирате към промените.“

Учени разкриха механизма на развитие на болестта, от която страдаше Стивън Хокинг

Учени от медицинския колеж Бейлър в Тексас разкриха механизма на развитие на болестта на Лу Гериг, известна също като амиотрофична лате...

"Агресията, най-големият порок на човечеството, ще унищожи цивилизацията."

„Съветът ми към други хора с увреждания би бил, концентрирайте се върху неща, които вашето увреждане не пречи да се справите добре, и не съжалявайте за нещата, които пречат. Не бъдете инвалидизирани духовно, както и физически."

„Хората, които се хвалят с I.Q. са губещи."

"Първо - не забравяйте да погледнете към звездите, а не в краката си. Второ - никога не се отказвайте от работа. Работата ви дава смисъл и цел, а животът е празен без нея. Трето - ако имате достатъчно късмет да намерите любовта, не забравяйте, че тя е там и не я изхвърляйте."

10 изумителни и забавни факта за Стивън Хокинг, които може би не знаете

1. Kогато той бил на 9 години, неговите оценки се нареждат сред най-лошите в класа му. С малко повече усилия той успява да ги вдигне до...

„Не е хубаво да се вбесиш, ако се заклещиш. Това, което правя, е да мисля за проблема, но да работя върху нещо друго. Понякога минават години, преди да видя пътя напред. В случай на загуба на информация и черни дупки, това беше 29 години.“

„Следващият път, когато някой се оплаче, че сте направили грешка, кажете му, че това може да е добро. Защото без несъвършенство не бихме съществували нито ти, нито аз."

„Всички сме различни, но споделяме един и същи човешки дух. Може би от човешката природа се адаптираме и оцеляваме."

„Ако трябваше да избера супергерой, бих избрал Супермен. Той е всичко, което не съм."

„Аз съм просто дете, което никога не е пораснало. Все още продължавам да ги задавам въпросите „как“ и „защо“. Понякога намирам отговор."

Най-стряскащите предсказания на Стивън Хокинг за бъдещето

Един от най-брилянтните учени на нашето време - астрофизикът Стивън Хокинг, почина на 76-годишна възраст в дома си. В последните години...

„Живея с перспективата за ранна смърт през последните 49 години. Не се страхувам от смъртта, но не бързам да умра. Имам толкова неща, които искам да направя"

„Опитайте да осмислите това, което виждате, и се чудете на това, което прави вселената да съществува. Бъдете любопитни и колкото и труден да изглежда животът, винаги има нещо, което можете да направите и да успеете. Има значение, че просто не се отказваш."

„Губене на време е да се ядосвам за моето увреждане. Човек трябва да се занимава с живота и аз не съм се справил зле. Хората няма да имат време за вас, ако винаги сте ядосани или се оплаквате."

„Имаме опасност да се погубим от своята алчност и глупост. Не можем да останем да гледаме навътре към себе си на малка и все по-замърсена и пренаселена планета. “

Почина Стивън Хокинг

Един от най-брилянтните учени на нашето време - астрофизикът Стивън Хокинг, почина на 76-годишна възраст в дома си. Британският учен с...

„Някои хора твърдят, че неща като любов, радост и красота принадлежат към различна категория от науката и не могат да бъдат описани научно, но мисля, че сега те могат да бъдат обяснени от теорията на еволюцията.“

„Поддържането на активен ум е от жизненоважно значение за оцеляването ми, както и поддържането на чувство за хумор.“

„Имам толкова много неща, които искам да правя. Мразя да губя време."

източник: www.lifehack.org

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com