3-те европейски града, които спокойно можете да посетите с децата си

8413
3-те европейски града, които спокойно можете да посетите с децата си
Снимка: Pixabay.com

Кълдаръмените улички, надписите „Не пипай” в музеите и новата кухня, която не винаги знаем какво точно представлява, може да се окаже предизвикателство, ако искате да пътувате с децата си. Но има няколко Европейски града, които да перфектни за вашата семейна почивка. Благодарение на благоприятната си за туризма природа, съчетана с очарованието на старинния чар и богатия културен опит, Европа продължава да бъде чудесна възможност за пътуващите с млади хора с деца и тези три дестинации са в списъка.

Флоренция, Италия

8 магически острова в Европа, за които повечето туристи не знаят

Флоренция и Париж са красиви, ясно е, няма друго мнение по въпроса. Ако мечтаете за романтично европейско бягство, което не включва хил...

Богата на история и изкуство, Италия никога не е лоша идея за запознаване на децата с културата. Ето някои от причините, поради които обичаме Флоренция като семейна дестинация: музеи, подходящи за деца, много шансове да излязат навън и много вкусни ястия. Също така, gelato на всяка крачка. Детски музей в Palazzo Vecchio и музея "Галилео" са вашите най-добри опции за един ден на закрито. Но не пропускайте да се върнете на античния дървен карусел в Piazza della Repubblica, на кратка разходка от Palazzo Vecchio. Ако вашето семейство има малък готвач, запишете го на готварски клас, за да внесете вкус на Италия вкъщи. Ако пък предпочитате да оставите планирането на някой друг, портиерският екип в хотел Savoy ще помогне на децата и тийнейджърите да опознаят града с обичайни маршрути.

Монте Карло, Монако

Райски острови и изчезващи гиганти (СНИМКИ)

Сейшелите са едно от онези кътчета, където човек може да прекара своята почивка сред приказни пейзажи и плажове, и същевременно да зърн...

Този скъпоценен камък на Лазурния бряг е известен най-вече с екстравагантните си казина, яхтеното яхтено пристанище и ежегодната Гран При на Монако - всичко определено не е подходящо за деца. Но княжеството тайно има какво да предложи на семействата. Ще посетим Океанографския музей в Монако, само за да погледнем зашеметяващата сграда. Тя е вградена в скала на ръба на морето. Децата ще харесат 6000 морски екземпляра в сутеренния аквариум. Не пропускайте гледката от най-горния етаж, преди да тръгнете. Ако сте на посещение през октомври до февруари, пътниците от 12 и нагоре дори могат да се вмъкнат и да се блъскат около пистата в Kart Indoor Monaco. Останете на плажа Монте Карло. Луксозният курорт разполага със стаи за семейства и с просторен лагунен басейн.

Барселона, Испания

Не можете да планирате посещение в каталунската столица, без да имате някакво познание за Гауди, един от най-известните жители на Барселона. Работата на Антонио Гауди може да се види в цял град и със сигурност ще очарова и ще вдъхнови децата ви. Парк Гюел е най-интересния обществен парк в града - и един от най-уникалните в света. Неговата недовършена базилика "Ла Саграда Фамилия" е архитектурно чудо и задължителна дестинация. Купете билетите си предварително и за двете. Други дестинации, подходящи за деца, са плажът La Barceloneta и увеселителният парк Tibidabo. Ако сте семейство обичащо храната, планирайте деня около пазара La Boqueria и шоколадовия музей. Посетителите на Museu de la Xocolata ще научат как се прави шоколад и могат да разглеждат вкусна скулптурна колекция. Majestic Residence, свързана с петзвездния Majestic Hotel and Spa, предлага удобни за семейства апартаменти, подходящи за големи групи, които се нуждаят от малко пространство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия