3 важни причини да не оставяте мръсни чинии в мивката

5272
3 важни причини да не оставяте мръсни чинии в мивката
Снимка: iStock/Guliver

Мръсните чинии често създават проблеми и малко хора се наслаждават на процеса на миенето им. Разбира се, това е рутинна работа и задължение, но понякога няколко чинии могат да останат да стоят в мивката след вечеря. Има 3 често срещани причини, поради които определено това не трябва да се допуска.

Нашите предци свързвали мръсните чинии дори със заболявания, проблеми в семейството. Хората вярвали, че трябва да се опитат с всички средства да защитят дома си от негативност, да живеят в хармония. Нужно е да запомните, че чистотата в къщата е чистота на мислите.

1. Езотерична причина

Езотериците имат свое обяснение защо не трябва да оставяте мръсни съдове в мивката. Експертите в тази област казват, че наличието на мръсни съдове в мивката ще привлече неприятности и негативност в къщата. В семейството могат да започнат скандали, предателства, кавги. Казват, че мръсните чаши и тенджери, прибори за хранене са предвестници на клюки и кавги по време на работа. Ако едно неомъжено момиче има такъв навик, тогава тя отблъсква потенциалните ухажори. Освен това се смята, че именно мръсните съдове причиняват кошмари и безсъние. Експертите по биоенергетиката и феновете на учението на фъншуй също потвърждават това.

Какво са суеверията?

2. Суеверие

Много хора смятат суеверието за грях, но все пак продължават да заобикалят черната котка, да чукат на дърво. Нашите предци са вярвали, че всяка къща има своя страж – духът на дома. Той обича комфорта, чистотата, реда навсякъде и не бива да се сърди заради мръсотията. Домашният дух мрази скандалите и се храни с куп ястия в мивката със същия негативизъм. Може да си отмъсти. Първо, няколко чинийки ще изчезнат, след това няма да можете да намерите ключовете, една чаена лъжичка. Всички странни нощни звуци са триковете на домашния дух. Не мислете, че той е олицетворение на злото, просто има такова щателно отношение към чистотата в къщата. Той смята, че е наставник и защитник на семейството, затова се опитва да „възпитава” порасналите си деца с толкова странни методи.

Не забравяйте, че най-досадни за домашния дух са мръсната вилица, лъжица, нож, хвърлени на масата.

Знаци и СУЕВЕРИЯ - Защо не трябва да се сяда върху масата

3. Истинската причина

Ако не искате да вярвате в суеверия и други мистични причини, тогава трябва да се вслушате в прагматични и практически аргументи. Мръсните съдове привличат насекоми. За тях това е просто склад на истински деликатес. Освен това, със собствените си ръце създавате много благоприятна среда за размножаване на патогенни бактерии. Почистването на засъхнали петна по съдовете е доста трудоемък процес. Последният аргумент е много характерна и неприятна миризма, която ще се разпространи из цялата къща.

Не съсипвайте къщата си и не превръщайте кухнята в място за размножаване на бактерии. Измиването на чиниите не отнема много време, а доста неприятните задължения за мнозина могат да се изпълняват по график от различните членове на домакинството. Това ще ускори процеса на почистване след ядене и всичко наоколо ще блести от чистота и свежест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Къде и как е правилно да се съхранява козунак, за да остане пухкав и мек по-дълго

Сложете кактуса на това място в дома си, за да се предпазите от негативна енергия

Тези 7 "комплимента" ще обидят всеки - избягвайте ги

Сложете това в тестото за козунака, за да остане пухкав и мек за седмица

Стихотворение за 23 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com