3 въпроса, които трябва да си зададете преди решението за развод

3967
3 въпроса, които трябва да си зададете преди решението за развод
Снимка: iStock/Guliver

Избледняването на чувства невинаги може да бъде причина за развод. Бракът е нещо повече от съюз, основан на чувства, тъй като в повечето случаи те не са постоянна величина. 

Решението за развод не бива да се взема емоционално и прибързано.
Това е крайна стъпка, която може да се предприеме, едва след като двама души (или поне единия от тях) осъзнаят, че е невъзможно да живеят заедно поради куп причини: несъответствие във възгледите по важни въпроси (финанси, имущество, деца), различни приоритети, изневяра или предателство, наличието на зависимости. 

7 признака, че бракът ви върви към РАЗВОД

Никой не си мисли, че човекът до тях няма да е човекът, с кого ще остареят. Любовта в началото е една, но с годините хората се променят...

Решението за развод не е лесно, изисква не само приемане, но и всеобхватна мисъл. Чувствата невинаги са добър съветник. По-добре е да помислите, да анализирате ситуацията и да се вслушате във вътрешния си глас. Ето кои са трите въпроса, които трябва задължително да си зададете.

1. Какво ми пречи да взема това решение?

Може би се страхувате да не останете сами или да не загубите финансовото си благосъстояние. Страхът от самотата принуждава много жени да остават във връзки, които ги съсипват. В подобен съюз обикновено няма щастие.

Какво е по-важно за вас - лично щастие, възможност да се реализирате или страхове, които ви притесняват? Може би, преди да вземете съдбоносно решение, трябва да се консултирате с психолог.

Във всеки случай е добре да помислите какви перспективи се отварят пред вас след развода и какво ви очаква, ако запазите брака си. Опитайте се да отговорите честно на този въпрос и преценете в кой от двата сценария е по-голяма вероятността да сте щастливи.

4-те зодии, които най-често се развеждат

Това са зодиите, които имат кратки бракове. Все така се получава, че връзките им не издържат много време. Ето кои са тези зодии и защо ...

2. Зависите ли финансово от партньора си?

Ако се колебаете да подадете молба за развод, само защото се страхувате, че ще загубите материалната си сигурност, трябва да се подготвите предварително за тази важна стъпка. Например, намерете си добра работа и започнете да спестявате. Свикнете с идеята, че ще трябва да поемете отговорност за живота си.

3. Искате ли да остареете с този човек?

Когато сключваме брак сме прекалено млади и обикновено не мислим какво ни очаква след години. Но времето минава, чувствата изчезват и идва моментът, в който трябва да си отговорим на въпроса: искам ли да остарея с партньора си и какво ще правим, когато и двамата сме по цял ден у дома. След тази мисъл идва осъзнаването, че на практика нищо не ви свързва с човека, с когото сте живели 5-10-15 години, с изключение на общите деца и собствеността.
Много двойки се разделят, когато децата им пораснат - просто тогава партньорите осъзнават, че нямат нищо общо.

Ако се колебаете дали да се разведете, просто си представете себе си и партньора си в напреднала възраст. В случай, че виждате някакъв дисбаланс, отговорът е очевиден - не си представяте бъдещето си с този човек.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com