X
 
 

4 неща за парите, които трябва да научите преди да навършите 25

7145 0
4 неща за парите, които трябва да научите преди да навършите 25
Снимка: iStock/Guliver
Много млади хора допускат редица финансови грешки, за които след това плащат с години.

Естествено, не можем да очакваме от един 20-годишен човек да има напълно развита финансова култура, но ако знае тези 4 неща за парите, то със сигурност ще бъде далеч по-успешен.

1. Започнете да спестявате по-рано

Знаем колко изкушаващи могат да бъдат първите години след университета, когато вече имате работа и изкарвате сами прехраната си. Искате да излизате, да се глезите и въобще „да живеете“. Но колкото по-рано започнете да спестявате малки суми, толкова по-безоблачно бъдеще ви чака. Лихвата, колкото и малка да е тя, може да помогне на парите ви да работят за вас. Дори да спестявате по 100 лева на месец, за 5 години ще успеете да съберете минимум 6000 лева, така че ако в един момент се окажете безработни, ще можете спокойно да се съсредоточите върху търсенето на нова работа.

6 неща, които ми се искаше да знаех, когато бях млад

Дейв Керпън е изпълнителен директор на софтуерната компания Likeable Local. На 40 години е. И смята, че това е най-подходящата възраст ...

Как би изглеждала почивка на Луната?

2. Инвестирайте в допълнително здравно осигуряване

Не са много хората, които мислят за лоши сценарии, особено в здравословен план. Но в случай, че работите във фирма, която не осигурява добро покритие, определено си заслужава да изберете разширен план за допълнителни здравни услуги. Вноските са малки, а парите, които ще спестите в последствие, са доста, особено ако заложите на вариант със стоматологична грижа.

ОСТАНАЛИТЕ НЕЩА ВИЖТЕ ТУК

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 12 декември
Дневен хороскоп за 12 декември

Овен Това е ден, в който ще получите повече, отколкото очаквате. Важно е да дадете също толкова, ако не и повече. Телец През този ден ще ви се...