4 тънкости за перфектната печена тиква

46594
4 тънкости за перфектната печена тиква
Снимка: iStock

Печената тиква с мед и орехи е сред любимите ни зимни десерти, който освен че е много вкусен, е и изключително здравословен начин да си подсладим деня. Тиквата е много богата на витамин А, който се бори с инфекциите в организма ни. Съдържа и много витамин С, който е полезен, особено през зимните месеци, когато организмът ни има нужда най-много от него, за да се защити от неприятните вируси.

Освен всички тези ползи, тиквата съдържа и множество антиоксиданти, който могат да повлияят положително на хроничните заболявания. Вкусният десерт съдържа още витамин B2, витамин Е, калций, желязо, цинк и какво ли още не!

Класически локумки от едно време

Тази рецепта е сякаш извадена от тетрадката с рецепти на баба, а локумките направо се топят в устата! Необходими продукти: кисело мля...

Много домакини обаче не успяват да направят перфектната печена тиква у дома, защото има някои тънкости, с които не са запознати. Днес ще ви дадем 4 насоки за това как да направите перфектната печена тиква у дома.

1. Изберете правилния сорт – на пазара има няколко сорта тикви, които се срещат най-често. Най-вкусни са тиквите, които са най-сухи и можете да попитате продавачът в магазина за плодове и зеленчуци коя тиква е най-подходяща за печене. Тиква тип „цигулка“ е чудесен вариант, който става много вкусно, когато се изпече на фурна.

2. Сложете минимално количество вода – когато печете тиквата, можете да я разводните прекалено, ако сложите много вода на дъното на тавата. Някои домакини дори не слагат вода, а само хартия за печене, за да не залепне. Така тиквата ще стане суха и много вкусна!

3. Печете с кората – не белете тиквата! Кората придава допълнителен вкус и предпазва тиквата от това да стане прекалено водна като прави „бариера“ между водата на дъното и самата тиква.

3 трика за перфектен омлет – точно като в ресторантите

Всички знаем, че едно от най-лесните вкусотии, които можем да си приготвим, е омлет. Обаче бърканите яйца могат да станат невероятно вк...

4. Сложете малко захар – когато посипете дъното на тавата с малко захар, при печене тиквата добива лек карамелен вкус, който допълнително ще направи десерта ви неустоимо вкусен. Не прекалявайте със захарта, защото така ще отнемете от натуралния вкус на тиквата и тя ще стане прекалено сладникава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com