5 грешки, които допускаме с парфюмите

7729
5 грешки, които допускаме с парфюмите
Снимка: AVAKA photo / Pixabay

Парфюмът е нашето тайно оръжие и невидимо бижу, без което не можем. Всяка една жена, а и като цяло човек, се парфюмира, преди да излезе. Неговата употреба е започнала назад през вековете. С него подчертавате своята женственост, индивидуалност и привличате вниманието върху себе си. Пръскаме го там, където искаме да насочим целувките, но понякога при употребата му допускаме и някои грешки. Ето и кои са те:

Не пръскате, а разтърквате

Една от най-честите грешки е, че когато пръснем аромата, ние го разтъркваме по цялото тяло. Триенето обаче загрява кожата и тя започва да произвежда естествени ензими, които променят аромата. Топлината може да причини загуба на аромата и остротата на парфюма, затова го оставете сам да попие в кожата, когато го пръснете.

Не хидратирате кожата си

Преди да нанесете парфюма, не забравяйте да хидратирате кожата си, преди да нанесете парфюма. Най-идеалният момент за нанасяне на парфюма е именно след душ. Тогава порите са отпушени и със сигурност ще задържат повече аромата, отколкото ако го сложите на сухо.

Къде по тялото да пръскаме парфюм?

Забелязали ли сте, че ароматът изчезва през деня? Има съмнителна и непроверена версия, че ако ароматът ви подхожда много, с течение на ...

Разтърквате аромата в магазина, когато пробвате аромат

Почти няма човек, който поне веднъж да не го е правил. Търкайки обаче парфюма, променяте неговите молекули. В резултат на това нюансите на аромата могат да се променят и е възможно да усетите лека разлика у дома, когато решите да си го сложите.

Разклащате ароматите, преди да се напръскате

Ароматите в парфюма са направени така, че няма нужда да се разклащат, преди да се използва аромата. Когато го направите, вие нарушавате структурата му и той става по-нетраен. Също така, това се отразява и на интензитета на мириса и може да не е особено наситен.

Съхранявате парфюмите си в банята

Ако искате да запазите аромата си за по-дълго време, не го съхранявайте в банята или на места, където има достъп до пряка слънчева светлина. В дългосрочен план това може да се отрази на неговото качество. Затова съхранявайте парфюмите си на сухо и хладно място.

Искате същия аромат като на своя приятелка

Със сигурност ви се е случвало поне веднъж ваша приятелка или колежка да ухае страхотно и да искате от нейния парфюм. Този вид покупки обаче не винаги са успешни. Вашата кожа си има своята индивидуална специфика и може парфюмът да не реагира по същия начин, както на колежката ви. Тогава вие няма да бъдете доволни и покупката ви ще се окаже лош избор. Все пак, ако много ви харесва, поне го пробвайте в магазина. Използвайте тестер, в повечето магазини ги има или ако няма – помолете консултантите за такъв. Така ще можете да прецените дали наистина това е вашият аромат.

Мъжки парфюми - какво трябва да знаем

Парфюмът е един от най-силните афродизиаци. Правилно подбран, той повишава самочувствието и подчертава силата и мъжествеността. Вижте...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-разтърсващата притча за прошката
Най-разтърсващата притча за прошката

Живял един човек. Животът му бил обикновен, като на всички хора – в него имало и хубаво, и лошо. Дошъл последният му час и човекът напуснал...