5 храни, които никога да не слагате в микровълнова фурна

39550
5 храни, които никога да не слагате в микровълнова фурна
Снимка: Thinkstock/Guliver

Вие сте заета жена, което означава, че пестенето на време в кухнята не е просто полезно, а е напълно необходимо. За щастие, тук идва на помощ микровълновата фурна, която има много приложения в помощ на забързаните дами. Но има някои неща, които любимото ни кухненско оборудване просто не може да направи. Ето 5 храни, които трябва да държите далече от микровълновата.

1. Яйца с черупката

Марешки отваря и хранителни магазини

Веселин Марешки планира разширяване на бизнеса си, като ще навлезе и в търговията с хранителни стоки. „Утре започваме да запълва...

"Но нямам време да чакам водата да заври", твърдите, докато поставяте внимателно няколко цели яйца в купа и в микровълнова печка. Докато не откриете, че загряването на яйцата в черупките им означава, че парата няма къде да отиде и сега сте изправени пред огромен експлодиращ проблем. По-добре е да ги кипнете, от колкото да ги оставите да изгърмят в микровълновата.

2. Броколи

Очевидно любимият зелен зеленчук не се справя толкова добре в микровълновата печка (да, това ни изненада и нас). Това е така, защото в сравнение с други методи на готвене, микровълновата унищожава повече хранителни вещества в броколите. За бързо хапване с повече фолиева киселина и витамин С, опитайте на пара или леко ги задушете.

3. Всичко, което сте топлили вече няколко пъти в микровълновата

Проучване: Купешките козунаци са с лошо качество и пълни с Е-та

Козунаците по магазините тази година не съдържат синтетични багрила, но пък изобилстват от Е-номера и заместители. Това показва проучва...

И така, ето какво е правилото: Можете наистина безопасно да загрявате храната няколко пъти. Но просто знайте, че качеството на вашата храна ще намалява всеки път Най-доброто решение? Само загрявайте количеството, което мислите, че ще ядете на едно хранене (винаги можете да го загреете по-късно). Също така, всички остатъци трябва да се консумират в рамките на четири дни.

4. Плодове

Чакай, чуй ни за това. Това не е, че плодовете не могат да бъдат поставени в микровълновата печка; просто, трябва да бъдете внимателни, когато става дума за цели плодове. Това е така, защото плодове като грозде, праскови и ябълки не позволяват влагата да избяга, което означава, че, ще се превърнат в каша. Най- безопасно би било, като нарежете плодовете или пробиете няколко дупки в кожата преди микровълновата фурна.

5. Люти чушки

7 храни, които могат да убият либидото ти

На среща много от нас с нетърпение очакваме вкусното хранене с партньора си, последвано от секс, който (надяваме се) е много вълнуващ. ...

Странен факт: Когато лютите чушки се нагорещят в микровълновата фурна, това може да доведе до освобождаване във въздуха на капсаицин (химикалът, който им дава лютивостта).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е основната разлика между белка и златка?

Каква е основната разлика между винена и гроздова ракия?

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Защо жените получават синини по краката без причина?

Опасни растения за котките, които се намират във всяка цветна леха

5 начина, по които социалните мрежи убиват любовния ви живот

Кои са късните пролетни цветя?

Зодии, които ще се издигнат като феникс от пепелта до 25 април

Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

7 забранени неща в гардероба, които ще ви натоварят с 50 кг повече

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com