5 лесни наична да се справите със запушения нос в домашни условия

11585
5 лесни наична да се справите със запушения нос в домашни условия
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Хремата може да ни връхлети във всеки един сезон на гоодината. Много често не правим нищо, за да я лекуваме, и в продължвние на седмица търпим дискомфорта от запушения нос. Причините за запушване на носа могат да бъдат настинки, алергии, астма. Но във всеки случай това е сигурен знак, че имунитетът ви се бори с някаква болест в момента.

Запушеният нос е защитният механизъм на организма, например срещу настинка или грипен вирус. Целта на всяко лекарство за този проблем е да разреди и премахне натрупаната слуз, за ​​да улесни дишането, пояснява Джонатан Симъндс, УНГ лекар от Ню Йорк.

Как да облекчим хремата?

Имате ли запушен нос? Хремата и запушеният нос са неудобни симптоми на горните дихателни пътища със собствени основни причини. Но след ...

Има и домашни средства, които могат да помогнат за бързо облекчаване на симптомите на запушен нос. Ето 5-те най-добри начина за облекчаване на проблемите с носа в домашни условия:

1.       Хидратация. Да, продължителната почивка в леглото и пиенето на много течности ще помогнат на имунната ви система да се бори с инфекцията. Необходима е адекватна хидратация, за да се предотврати дехидратацията от изпотяване или загуба на апетит по време на заболяване.

2.       Вдишване на пара. Вдишването на пара от топла вода или чай може да помогне за овлажняване на синусите и облекчаване на запушванията. Можете да се възползвате от тези предимства, като си взимате по-често горещ душ. Препоръчително е да прекарвате поне пет минути под парния душ всяка сутрин и преди лягане.

3.       Измиване. Полезен и бърз домашен лек срещу запушения нос  е да се напои носа със солена вода, като се използва така наречената нети чашка. Използвайте топла, преварена вода, когато приготвяте разтвора. Това може да донесе облекчение след една или две употреби, ползите се увеличават с по-честа употреба.

Какво помага при запушен нос?

Запушеният нос прави много трудно нормалното функциониране на тялото. Трудно дишаме и говорим, сънят не ни възстановява напълно и се по...

4.       Не прекалявайте с лекарствата. Назалните спрейове трябва да се използват с повишено внимание, тъй като прекомерната употреба може да влоши запушването, тъй като тялото бързо свиква с тях. Избягвайте да приемате назални лекарства за повече от три дни.

5.       Елиминирайте възможните дразнители. Антихистамините могат да помогнат, ако запушването на носа е свързано с алергии, но най-бързото и лесно решение е да се справите с източника на проблема.

Запушеният нос е неприятно състояние, но то лесно може да се преодолее с повече упоритост и старание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com