5 неща, които научаваме твърде късно

6981
5 неща, които научаваме твърде късно
Снимка: iStock/Guliver

На всички ни се иска да бъдем по-подготвени за предизвикателствата на живота и да научим уроците от тях навреме, за да се предпазим от неприятности. Но неписана истина е, че много от нас научават тези уроци твърде късно и най-често с разбиване на стени със собствената си глава. Порталът на МТВ Ливан обръща внимание на това кои са уроците, които човек научава много по-късно, отколкото трябва в живота си, пише БГНЕС.

1. Възприемане на реалността

Начинът, по който интерпретираме и разбираме света, пряко влияе на вашите убеждения и начина, по който живеем живота си. Възприятието създава толкова предубеждения, колкото и разбиране за нещата. То създава толкова страх, колкото и любопитство.

Искате ли вашата реалност да е тясна или разширена? Дали блаженството, което невежеството предоставя, ще бъде достатъчно или имате нужда от повече?

Истината е, че повечето хора искат повече. Дори и да е на подсъзнателно ниво. От люлката до гроба нашето общество подчертава важността на образованието. Ученето и откривателството е това, което ни движи.

Най-важното е да разберете, че е добре да грешите. Грешките водят до израстване.

2. Всичко е нетрайно

Вашите добри времена са временни, а лошите – също са временни. Затова, когато сте добре, наслаждавайте се на момента и бъдете благодарни за това. И когато сте долу, знайте, че ще преминете през това. Знайте, че това не е краят и че е просто лепенка върху раната. Животът е пълен с обрати, възходи, падения и изненади.

Забравяме, че смисълът е пътуването, а не дестинацията. Във всичко има урок.

3. Смисълът на съществуването

„Ако сте депресирани, живеете в миналото. Ако сте разтревожени, вие живеете в бъдещето. Ако сте в мир, живеете в настоящето”- Лао Дзъ.

Често ние сме склонни да се притесняваме за това, което предстои или зацикляме върху нещо, което вече се е случило. Въпреки че е изключително важно да сте загрижени и да обмисляте бъдещето си, внимавайте да не го попречите на настоящето си. Моментите се превръщат в спомени. Насладете се на момента, докато го имате.

Обикновено отнема цял живот, за да може човек да осъзнае: притесненията са непродуктивни.

Защо мъжете не харесват умните жени?

Дори в 21 век много мъже изпитват искрена неприязън към феминизма и правата на жените. Ако пък жената е  и умна тя директно попада...

Да живееш в миналото е също толкова непродуктивно. Определено има ползи от възможността да разсъждаваш върху себе си и върху миналото си. Въпреки това, балансът да можеш да отделиш време за размисъл и да дадеш приоритет на бъдещето си, докато прекарваш по-голямата част от деня си в настоящето, е много ценен, това е въпрос на жизнена промяна.

4. Правете това което обичате, обичайте това което правите

Работата е значително голям аспект от живота ви, на който посвещавате себе си. Ако не сте щастливи в работата си, това нещастие ще проникне в други аспекти на живота ви.

Най-важното: Инвестирайте в себе си.

Това важи и за вашия личен живот. Какви навици и от кави хобита искате да се откажете? Кои от тях искате да развиете? Важно е да сте наясно с типа хора и дейности, с които искате да сте заобиколени.

Любов по време на коронавирус

Покрай съпружеските двойки, оказали се в принудително съществуване или младите любовници, страдащи от раздялата, коронавирусът пре...

Вие сте единственият човек, който може да си наложи да живее всеки ден, правейки това, което обича.

5. Да бъдеш щастлив изисква работа

Най-щастливите хора са тези, които работят най-много върху себе си. Да бъдеш щастлив е въпрос на много работа. Също въпрос на много работа - ако не и повече – е да бъдете нещастни. Затова изберете разумно. Да бъдеш щастлив означава, че в един момент си решил да поемеш контрол над живота си. Това означава, че си решил да не си жертва и да върнеш енергията обратно в себе си.

Твоят живот е серия от развития и личностно израстване.

Едно от най-лошите неща, които можете да направите, е да сравнявате себе си с други хора. Лесно е да се увлечем от завистта и да искаме това, което имат другите хора, особено с начина, по който общуваме в социалните медии. Трябва да запомните, че хората са склонни да показват само най-добрата част от живота си в тези платформи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Перфектните палачинки: 10 трика, които е важно да знаете

Как се пише: абитурентски, абитуриентски или абитюрентски?

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...