5 неща, които никога да не правите рано сутрин

3072
5 неща, които никога да не правите рано сутрин
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всеки ден търсим начини да улесним събуждането си сутрин и да се подготвим бързо за работа. Нашата работоспособност сутрин се влияе от неща, които правим или не правим непосредствено преди работа. Често допускаме грешки, които ни пречат да се организираме по-бързо. За да бъдем свежи и бодри и винаги точни на работното място, трябва да следваме някои трикове. Разберете кои са те:

Алармата за събуждане

7 начина да се събудим без кафе

Огромна част от хората се будят с чаша горещо кафе. Много от тях дори не закусват нищо, преди да пият кафе, за да не раздразнят стомаха...

Често ли отлагате алармата за по-късно? Всъщност това е огромна грешка. Създавате сериозен риск да закъснеете за работа и дори увеличавате стрес с повторното звънене на алармата. Може да използвате един трик. Поставете будилника далеч от леглото и при стряскащия шум от алармата трябва да станете и да го спрете. Едва ли ще искате повторно да се върнете в леглото. Вече ще бъдете будни и готови за душ.

Оставете проверяването на електронната поща за по-късно

Не се стресирайте още със събуждането. Оставете работните ангажименти за офиса. Все още е време да насладите на новия ден и да се опитате да бъдете бодри. Всички задачи чакат вас, но не е нужно да започвате тяхното решаване още у дома. Така само удължавате работния ден.

Вземете бърз душ

Студеният душ може да ви събуди по-добре от всяко кафе или дори гимнастика, но никой не се събужда така. Ако вземете горещ душ, няма да получите нищо друго освен допълнително отпускане на мускулите и желание за сън. В същото време, ако удължите престоя в банята, може да закъснеете за работа. Ето защо освежете се с бърз душ и побързайте да се облечете.

Защо котката ви буди рано и какво можете да направите за това?

Учените Сюзън Хейзъл и Джулия Хенинг от Университета в Аделаида (Австралия) дават съвети как да промените отношенията си с котката, так...

Дългото ровене в гардероба ще ви забави

Едно от най-добрите неща, които можете да направите вечер преди работа, е да приготвите дрехите от гардероба за сутринта. След събуждането в живота ви ще има достатъчно хаос и няма да имате време да сменяте тоалети пред огледалото. Нека подходящите дрехи да бъдат подготвени, което ще ви позволи да се облечете за минути.

Не пийте кафе

Ароматът на кафе има силата да действа ободряващо, но не посягайте към кафе машината. Според проучвания най-доброто време за чаша кафе е след 9.30 часа. Това е времето, когато сте офиса и приемате първите задачи за деня. Хапнете плодове или ядки, които сте приготвили още предишната вечер. Не приготвяйте закуската в последния момент. Това отнема време, а вие не разполагате с такова.

Всеки ден е ново начало, а събуждането е истинско предизвикателство за всеки от нас. Следвайте тези стъпки и ще бъдете по-организирани във времето, винаги точни на работното място и пълни с енергия.

Няколко трика за лесно събуждане

Ранното ставане често е свързано с много затруднения, но всъщност може да откриете в него здравословен навик, който може да ни даде мно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...