5 неща, които се научихме да правим по време на пандемията

1182
5 неща, които се научихме да правим по време на пандемията
Снимка: Unsplash

Преди повече от година беше първото затваряне заради Covid-19. За този период се научихме да правим няколко неща, които сякаш станаха част от нашето ежедневие и ги продължихме и след като мерките паднаха. Вижте кои са те: 

1. Упражнявате се и излизате повече навън.

Комбинацията от липса на много работа и желание за излизане от къщата даде огромна реколта от нови фитнес маниаци, бегачи и велосипедисти. След като сте установили навика, признайте, че с промяната на живота може да се наложи да промените графика или местоположението. Не забравяйте, че промяната на навика ви накара да се почувствате по-добре. В бъдеще, без пандемия, тя все още ще ви кара да се чувствате по-добре, стига да продължите да тренирате.

2. Готвите вкъщи.

За ресторантите не можеше да става и дума. Сега те са отворени на някои места, но много хора отвикнаха да ги посещават. Намаляването на излизането по заведения доведе до много повече готвене у дома. Скуката доведе до изпробване на нови стилове на готвене и нови рецепти. Някои са го превърнали в семейна дейност. Не че не трябва да подкрепяме местните си ресторанти и да не се връщаме, когато се отворят отново, но за мнозина продължаването на готвенето у дома, поне в някои случаи, е по-здравословно, по-евтино и може би по-забавно.

3. По-малко ви притеснява външния ви вид.

Може би обикновено не бихте били на среща без грим и внимателно проверено облекло. Но сега вие сте онлайн във вашите срещи, често без предварителна подготовка. Понякога може да бъдете подпряни в леглото със спряна камера, тъй като спалнята може да е единственото частно място във вашия дом. Ако все пак трябва да облечете работно облекло, то е само от кръста нагоре.  Продължаването да бъдете по-малко притеснени как изглеждате и по-фокусирани върху това как действате е положително намерение след пандемия.

4. Работите ефективно от вкъщи.

Въпреки че, има и такива, които не могат, то вие може да сте един от многото, които работят добре у дома. Има доказателства, че хората са по-щастливи да работят от вкъщи, защото избягват трафика, концентрират се по-добре, могат да направят малко необходимо родителство, имат по-малко прекъсвания и се възползват от гъвкавостта на работа, когато им е удобно. По-малко трафик е полезен за планетата. Винаги ще има изключения, но като цяло това изглежда за по-добро. Можете ли да преговаряте за продължаване на отдалечена работа след пандемия?

5. Без притеснения относно почивката

Можете да работите спокойно и да си вземате кратки почивки. Пускате разговора в Zoom докато сте на дивана. Вашата почивка е тук, за да остане, така че ако чувствате повече спокойствие по този въпрос, продължете да дишате в това пространство след пандемията.

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com