5 признака, че връзката ви е истинска

2827
5 признака, че връзката ви е истинска
Снимка: iStock/Guliver

Понякога, когато се справяте с поредната кавга, е трудно да си спомните какво прави вас и партньора ви толкова подходящи един за друг. Но науката е установила общи черти във всички процъфтяващи двойки и залагаме, че поне някои от тях се отнасят за вас двамата. Ето пет ключови индикатори, че любовта ви е тук и няма намерение да си отива.

Правите малки неща един за друг

Малките неща, които правите един за друг, са мощни начини за повишаване на позитивността в брака ви. От сгъването на чорапите по начина, по който им харесва, до вземането на бурито от любимото мексиканско заведение по пътя към дома, малките неща имат значение. Тези малки жестове се натрупват с течение на времето и ще осигурят буфер на позитивност в брака ви, така че когато влизате в конфликт, ще бъде по-лесно да включите положителни взаимодействия, които надделяват над отрицателните.

Има физическо привличане помежду ви

Страхотна новина: Не е нужно да правите секс всяка вечер (или дори всяка седмица), за да имате фантастична връзка, според проучване, публикувано в списание за лични и социални отношения. Интересното е обаче, че дори малките актове на физическа привързаност - независимо от това къде ви водят - имат голямо въздействие. Инициирането [на физически контакт] съобщава желанието да бъдеш близък, да правиш секс, да създаваш интерес към връзката. Дори когато двойките не правят секс, те укрепват връзката, като комуникират с желанията си да бъдат близки и ангажирани с нея. Дори прегръдката може да намали стреса, да намали депресията и да повиши имунитета.

Имате сходни маниери и начин на говорене

Винаги сме смятали за забавно, когато хората избират партньори, които изглеждат точно като тях , но се оказва, че копирането на поведението на другия по всякакъв начин може да бъде белег на трайна любов. Хората в процъфтяващи взаимоотношения поемат навиците, интересите и маниерите на своите партньори. Това се нарича самопокритие и това е знак, че вашата любов е силна и трайна.

Приемате желанието на другия за по-дълбоко свързване

Когато една двойка е силно свързана, двамата приемат всяко желание на другия за свързване. Например, ако единия се интересува от история, другия винаги с радост изслушва това, което партньора му има да каже във връзка с последните исторически статии, които е прочел. Така двамата успяват да се свържат на много по-дълбоко ниво и да развият по-здрави и щастливи отношения.

Вярвате в обвързването

Като цяло, ако разглеждате романтичните взаимоотношения като радостни и изпълняващи, е по-вероятно да сте удовлетворени във вашите собствени взаимоотношения. Откъде идват вашите виждания за взаимоотношенията? Вашите родители, най-вече. Според изследване, публикувано в академичното списание "Демография", "Децата, които съобщават, че родителите им са щастливо женени, са по-малко склонни да подкрепят развода като приемливо решение, отколкото децата на по-малко щастливи родители.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Добавка в солта, която в горещо ястие може да се превърне в отрова

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Жена заведе труп в клон на банка, за да изтегли заем

Чесън, пиле и още 4 продукта, които ще заличат бръчките от лицето ви и кожата ви ще заблести

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com