5 стъпки до красива и сияйна визия по празниците

2340
5 стъпки до красива и сияйна визия по празниците
Снимка: iStock/Guliver

Празничната еуфория е свързана с много положителни емоции, но и със строго планиране на всички задачи, които трябва да бъдат отметнати. Покрай цялото бързане трябва да намерим и малко време за себе си, за да влезем във форма и да си върнем красивата визия.

Заложете на изпитан план в 5 стъпки и посрещнете поводите с усмивка:

Ефективен масаж

Вероятно не разполагате с достатъчно свободни часове, за да посетите масажно студио, но бихте могли да направите нещо за себе си и у дома. Подобрете кръвообращението на скалпа си, което ще се отрази страхотно и на състоянието на косата ви. Докато сте под душа и я измивате, масажирайте по-активно в центъра на главата си. Нека процедурата продължи поне 3 минути - едва след това изплакнете.

 

Нова прическа за броени минути

Ако се изкушавате от идеята да посрещнете Нова година с напълно нова прическа, този път заложете на екстеншъни. Ще се преобразите за броени минути. Независимо дали искате цветни удължители или да се видите за пръв път с бретон, желанието ви е съвсем постижимо.

 

По-свеж тен с блясък

Не е нужно да прекалявате с грима, за да подчертаете хубавите черти на лицето си. Може да добавите малко блясък с използването на перли вместо стандартен руж. Преди тях поставете матираща пудра, за да прикриете несъвършенствата на уморената кожа.

 

Плътни и ярки устни

Ако подчертаете устните си, със сигурност никой няма да обърне внимание, че не сте стояли дълго пред огледалото. Използвайте четката си за зъби, за да върнете червенината им, като ги натъркате внимателно с нея. Сложете матово червило, което има отлична покривност. С класическото червено никога няма да сбъркате, но ако не сте му любители, може да се ориентирате и към по-светлата гама. Отгоре завършете с деликатен гланц.

 

Финален щрих

Не пропускайте и най-важното накрая. Парфюмът е перфектният финален щрих за вашия вечерен тоалет. Дори да не сте разполагали с цял почивен ден, за да се подготвите, ефирният „облак“ от него ще ви съживи и ще ви озари с подобаващо настроение за забавления. Околните също ще го доловят, не само като мирис, но и като излъчване в очите ви. Цитрусовите нотки са особено подходящи в случая, но ако имате друг любим аромат, грабнете го без колебания.

Учените са доказали, че уханията въздействат и на психиката ни, като имат способността да ни връщат към приятни спомени или да украсяват онези, които трупаме сега.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се държим с мъж който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com