5 здравословни продукта, които задължително трябва да присъстват на рафта на вашия хладилник

1502
5 здравословни продукта, които задължително трябва да присъстват на рафта на вашия хладилник
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да подсилите имунната си система, да поддържате здравето, младостта и красотата, тогава трябва да се храните правилно. Не забравяйте да обърнете внимание на избора на правилните продукти, а тези 5 определено трябва да са във вашия списък.

1.       Ябълки

Този плод е богат на естествения флавоноид кверцетин, който предпазва мозъчните клетки от свободните радикали. Ябълките изпълват тялото ви със здравословни фибри, помагат ви да отслабнете и ви дават усещане за бързо насищане. Една ябълка съдържа 16% от общото количрство фибри за деня. Плодовете с бяла пулпа, включително круши, намаляват риска от инфаркт с 50%, според учени от Холандия.

2.       Банани

Бананите са богати на калий, фибри, но имат доста високо съдържание на калории, което също е важно да се има предвид. Калият е необходим за поддържане на нормалното кръвно налягане. Британски учени са провели проучване и са установили, че редовната консумация на банани намалява риска от астма, което е важно за децата.

3.       Бобови растения

Фасулът е източник на фибри и растителен протеин, витамини от група В. Черният боб съдържа много полезни антиоксиданти, които повишават защитните сили на организма. Азуки е японски боб, който се продава във вегетариански магазини и е подходящ и за тези, които имат много газ от този продукт. Не забравяйте да включите нахут в менюто. Учените казват, че използването на този продукт помага да се избегне консумацията на нездравословни закуски.

4.       Горски плодове

Боровинките са склад за антиоксиданти, които могат да се борят дори с рака. Тези плодове бързо увеличават мозъчната активност и поддържат сърцето. Също така, не забравяйте да ядете боровинки, те се съхраняват перфектно във фризера. Къпините, малините и касисът са източник на елагова киселина, антиоксидант, необходим за здравословната сърдечна функция.

5.       Зеле

В чаша нарязано зеле минималното количество калории е само 20 и има много глюкозинолати, това са вещества, които помагат на организма да се бори със свободните радикали. Брюкселското зеле и броколите също съдържат тези полезни съставки, така че не ги оставяйте извън менюто си.

Тези и още много други хранителни продукти трябва да се стремите да включвате в ежедневното си хранене. Разнообразието и полезните компоненти на тези продукти гарантират здравето на човешкия организъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com