50-годишна история за финландските традиции и чистота

4414
50-годишна история за финландските традиции и чистота
Снимка: Finlandia

Под незалязващото финландско слънце расте златният ечемик Suomi. Сортът му е уникален, благодарение на феноменалните природни условия, в които се отглежда. Студената северна зима във Финландия помага за предотвратяване на плесени и други вредители в почвата. Така ечемикът се запазва напълно натурален, защото не се налага допълнително третиране на реколтата с химикали. В същото време докато расте, той се къпе със слънчеви лъчи цели 72 дни и нощи без прекъсване, като по този начин узрява бавно и деликатно.

От вече порасналия ечемик, след повече от 200 етапа и 50 часа дестилация, се появява водка Finlandia. Тази година емблематичната финландска напитка отбелязва 50 години от създаването си. Произведена за пръв път през 1970 г., стъпвайки на фундаменталните принципи на природатаи на най-модерна технология за дестилация и типичен финландски дизайн, водка Finlandia почита и празнува най-добрите качества на родната земя.

Белите нощи на Финландия се пренасят в центъра на София (ВИДЕО)

Чували ли сте за феномена "незалязващо слънце", при който слънцето не слиза от хоризонта за цели 72 дни? Едно от специалните кътчета на...

Напитката олицетворява финландския дух за живот в хармония с природата, използвайки най-съвършените ѝ съставки. Изключителната чистота и мекота на Finlandia са плод не само на емблематичния сорт ечемик, но и на ледниковата вода, използвана в състава ѝ. Тя идва направо от извора Rajamäki, напълно естествено пречистена от ледникови морени, създадени преди повече от 10 000 години от оттеглящи се ледници. Именно от този ледников извор е основана дестилерията Rajamaki през 1888 г. 80 години по-късно, вече с усъвършенствана дестилация, е създадена и самата водка Finlandia.

Стриктното спазване на процесите и суровините за производството на Finlandia, я правят предпочитана сред премиум водките. Само година след стартирането си, марката става първата водка идваща от северна страна, продавана в САЩ и с това затвърждава качествата си пред целия свят.

Мистичното незалязващо слънце на Финландия оживява в центъра на София

Какво означава мистериозният природен феномен „незалязващо слънце“, как плаващият лед оформя кристалната водка и кои са ост...

Днес, Finlandia продължава да произвежда изключително чиста водка с натурални съставки, използвайки една от най-модерните и съвременни дестилационни инсталации.  В целия процес на дестилиране на водката се използва биоенергия, а почти всички отпадни продукти се рециклират и използват повторно в различни индустрии.

Традициите в производството и натуралният, фин и свеж вкус на водка Finlandia, я превръщат в подходяща напитка за всеки повод и за всяко блюдо, а най-сладко да я консумираме е като самите финландци - с любов към добрите питиета и в откровени разговори със стари приятели. Ако искате да научите повече за водка Finlandia и начините да я консумирате, посетете: www.finlandia.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com