6 често срещани грешки за грешна закуска

2816
6 често срещани грешки за грешна закуска
Снимка: Pixabay

Ако почувствате силен глад в рамките на няколко часа след събуждане, оплаквате се от умора или стомашен дискомфорт, трябва внимателно да планирате първото си сутрешно хранене. Има редица грешки, които се допускат по време на закуска.

1. Твърде много захар

Мюсли, кроасани и хлебни изделия са храни с голямо съдържание на захар. В резултат на това сава актуален рискът от наддаване на тегло. Много сладките зърнени закуски са и с много ниско съдържание на фибри. В резултат на това искате да закусвате отново след няколко часа.

2. Прекалено много калории

Кафеното лате или капучино с кифла са висококалорични и "празни". Тоест хранителната стойност на такава закуска е минимална. Но дори когато избирате здравословни храни, е полезно да следите калориите. В противен случай дневният прием на калории може да бъде надвишен до вечерята.

3. Липса на протеини

Често нашата закуска съдържа твърде много въглехидрати. Важно е в нея да присъстват както протеини, така и здравословни мазнини - в противен случай ще почувствате глад много бързо.

4. Излишно количество пържено

Бекон, бъркани яйца, колбаси и други мазни пържени храни, особено тези с много сол, са разрешени в малки количества. Ако има много от тях, чувството на летаргия се появява скоро след закуска. В допълнение, голямото количество сол в храната е вредна за здравето.

5. Закуска в движение

В този случай хората са склонни да ядат повече, отколкото им е необходимо. Освен това, ако ядете набързо, можете да страдате от „лошо храносмилане“ на стомаха.

6. Глад

Не позволявайте появата на силно чувство на глад. То също е вредно за здравето. По възможност станете по-рано на следващия ден, за да закусите на спокойствие.

Много диетолози наричат закуската „основно гориво“ за енергизиране сутрин и през целия ден. Те посочиха комбинации от храни, които са идеални за първото ви хранене.

Овесена каша

Овесените ядки са пълнозърнести храни, които съдържат желязо, витамини от група В и сложни въглехидрати, а бета-глюкановите фибри могат да помогнат за подобряване на здравето на сърцето и храносмилането.

За да увеличи приема на протеини в овесените ядки, тя предлага да се приготви каша с мляко, като към нея се добави цяло яйце или белтък или кисело мляко.

Цели зърна

Пълнозърнестите храни са чудесен избор за закуска. В същото време се отбелязва, че можем да говорим не само за овесени ядки. За закуска много диетолози предлагат да ядете пълнозърнест хляб, комбиниран с бъркани яйца.

Кисело мляко

Киселото мляко е добро допълнение към закуската, защото съдържа протеини и калций, които помагат за поддържане на здравето на мускулите и костите, както и пробиотици. Може да се яде отделно или да се комбинира с други храни. Например с плодове.

За закуска много хора предпочитат бъркани яйца, сандвичи, каши или сладкиши със сирене. Тези ястия са лесни за приготвяне, но достатъчно питателни, за да заситят тялото ви сутрин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно