6 храни, които повишават либидото

19214
6 храни, които повишават либидото
Снимка: iStock/Guliver

6 храни, които повишават либидото

Начинът, по който се храним е важен както за физическото, така и за психическото ни здраве. Всеки един от нас трябва да се стреми да приема качествена храна, за да може да се чувства и да изглежда добре.

Храните, които ви състаряват

Диeтoлoгът Eлeнa Coлoмaтинa в интeрвю зa "Вeчeрня Мocквa" кoмeнтирa изcлeдвaниятa нa учeни oт Унивeрcитeтa в Нaвaрa, Иcпaния върху хрaн...

Ето кои са храните, които повишават либидото.

1. Тъмен шоколад – шоколадът с високо съдържание на какао е чудесен начин да настроите тялото си и да почувствате прилив на енергия. Шоколадът повишава либидото, защото съдържа съединението фенилетиламин. То освобождава ендорфините в тялото и повишава либидото. Освен това няма нищо по-съблазнително от това да си хапнете малко шоколад с глътка вино, преди да се отдадете на страсти.

2. Диня – динята е един от най-силните стимуланти, а обяснението за това никак не е сложно. Този плод съдържа цитрулин, който помага на тялото да отпусне кръвоносните съдове и да засили притока на кръв. По този начин всичко в леглото се случва по-лесно, най-вече за мъжката част.

3. Орехи – освен за мозъка, орехите са полезни и за либидото на човек. Те отново отпускат кръвоносните съдове и повишават притока на кръв. Богати са на полезни мазнини, които усилват допамина и помагат на тялото да се отпусне и да се чувства добре.

Кои храни са подходящи за всяка кръвна група?

В последните години все по-често се говори за това, че има храни, подходящи за различните кръвни групи и такива, които е добре по-скоро...

4. Червено вино – разбира се, никога не бива да прекалявате с алкохола, защото той притъпява нервите и способността на човек да изпита удоволствие. Червеното вино в малки количества обаче може да направи чудеса с либидото ви.

5. Кедрови ядки – те са страхотен източник на цинк, който се свързва с увеличаването на сексуалния нагон. Не прекалявайте с тях, защото могат да предизвикат подуване на стомаха и физическо нежелание за страстна нощ. Сложете си малко в салатата, за да подействат точно както трябва.

6. Магданоз – всички сме чували, че магданозът има силите да повиши драстично либидото ви. Полезните съставки в него за неизброими, затова можете да го добавите в менюто си. Ако сте на ресторант с половинката си, поръчайте си ястие или салата, в която има магданоз, за да увеличите шансовете си за успех след това.

Каквито и храни да приемате, никога не забравяйте, че сексът е удоволствие и не бива да прекаляваме с плановете за него, а просто да се оставим на момента.

6 признака, че партньорът ви кръшка

Много мъже и жени се чудят как да познаят дали партньорът им си има тайна връзка. Има някои знаци, които са много отличителни, но поняк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com