6 мита за секса, които са напълно грешни

3532
6 мита за секса, които са напълно грешни
Снимка: Istock/Guliver

Всички вярваме в много факти за секса и любовта, които с годините сме чували десетки пъти. Оказва се обаче, че много от тези факти са откровени лъжи, в които е време да спрем да вярваме. Ето кои са те:

1. Сексът на трета среща – много хора вярват, че първият път, в който е допустимо да сме интимни с нов партньор, е на третата среща. Истината е, че това е изключително кратко време и много хора биха приели секса на трета среща като знак, че не искате нищо сериозно, а просто секс! Затова изчакайте повече.

7 вредни навика, които ни лишават от качествен секс

1. Aлкoхoл Мнoгo хoрa ca cигурни, чe aлкoхoлът cтимулирa ceкcуaлнoтo жeлaниe, нo вcъщнocт нe e тaкa. Eднa чaшa винo или шaмпaнcкo нaиc...

2. Мъжете си падат повече по секса – а жените, не чак толкова. Истината е, че това е поредният мит, на който вярваме без да се замислим има ли доза истина в това. Проучване показва, че жените са по-активни в желанието си за секс, особено когато са в нова връзка.

3. Не можеш да забременееш, ако... – използваш метода на прекъснат полов акт. Това е абсолютно невярно! Още в началото на половия акт мъжът отделя доза сперматозоиди, които могат да се окажат достатъчни, за да оплодят една яйцеклетка. Така че, когато сте в овулация или дните около овулация, винаги използвайте предпазни средства.

4. Не можеш да пипнеш болест от тоалетна – грешка, можеш! Някои от болестите, предавани по полов път, както и множество бактерии, могат да се пипнат от мръсни повърхности като тоалетни, басейни и какво ли още не. Така че, ако партньорът ти има гъбички, а ти не – не го обвинявай веднага в изневяра, защото има много други начини, по които може да се получат.

5. Средният размер е 15 сантиметра – поредният мит, който се оказва, че изобщо не е верен. Истината е, че средният размер на пениса е около 12 сантиметра, а много мъже добавят няколко сантиметра отгоре, с което изместват статистиките и представите на нежния пол.

4-те зодии, с които любовта е трудна

Има зодии, с които всичко става по-трудно – от една страна заради характерите, които имат, а от друга – заради самите им зо...

6. Мъжете изневеряват по-често – особено често разпространен мит, в който няма нищо вярно. Изневярата не е въпрос на това от кой пол си, а е въпрос на проблеми във връзката, отношение между партньорите и какво ли още не.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com