6 начина да направите виното по-вкусно

24493
6 начина да направите виното по-вкусно
Снимка: iStock/Guliver

Всяко хранене не е пълно без бутилка хубаво вино. Всеки има свои собствени предпочитания за вкус, марка и метод на производство. Някой смята, че виното е добър подарък и подарява на приятели набор от вина. Съдържанието, обаче, не винаги може да се хареса. Ако не харесвате вкуса на виното, все още има възможност да го използвате по предназначение.

Насищане с кислород

Винопроизводителите знаят, че за да се разкрие винения букет, някои сортове се нуждаят от насищане с кислород. Това се прави, за да се изпарят тези вещества, които придават неприятен вкус. Ето защо е по-добре да приготвите широки високи чаши за вино, в които виното да е в контакт с въздуха, доколкото е възможно повече.

Методи за декантиране

В ресторантите в този процес участва специално обучен човек. Можете да приложите тази практика и у дома. За да направите това, използвайте обикновен пасатор с купа. Режимът на пулсация ще разбърка виното и ще го насити с кислород.

Можете също да декантирате в бутилка. За целта част от виното се изсипва в чаша, а останалото вино се разклаща внимателно в бутилката. Можете да налеете част от виното във графа за вино, около час преди пристигането на приятелите.

Има и начин да налеете вино от по-далечно разстояние от обикновено. Това ще изисква обучение, за да не се разлее виното покрай чашата.

КОИ СА НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ СОРТОВЕ ВИНО

Греяно вино

По принцип греяното вино може да се направи от всяко вино. Това е любима техника на европейците за разнообразяване на студените вечери и срещи с приятели. Погрешно е да се смята, че само червеното вино е подходящо за това. Основният играч тук ще бъде селекция от подправки, плодове и ягоди. Можете да си направите уникално греяно вино. Основният принцип е, че виното се загрява, а не се вари.

8 факта за ползите от червеното вино

Чаша сухо червено вино не само ще ви помогне да се отпуснете след тежък ден, но и ще подобри благосъстоянието ви. Ето какви се ползите...

Празничен коктейл

Много лесен начин да покажете творческия си талант. Ако добавите газирана напитка, плодов сироп и лед към виното, ще получите вкусен коктейл. Важно е да го подготвите предварително и да го охладите. По-добре е предварително да помислите за състава на добавките. Може да бъде и друг алкохол - ракия, ликьор. Можете също така да добавите сок, минерална вода. Пресни плодове, шушулки ванилия, цитрусови плодове перфектно ще скрият неприятен вкус или киселина.

Шампанско

Как да превърнете пенливото вино в шампанско? Най-често срещаните стафиди ще помогнат за това. Малко количество от сухите плодове ще върне мехурчетата в чашата. Освен това сушеното грозде може да подобри вкуса на сухо вино или брют.

Сорбет

Как наистина се чисти петно от червено вино

Това, което прави виното толкова трудно за почистване, е фактът, че това е „композиционно” петно, съставено от багрилен, за...

Много оригинално сервиране на вино - винен сорбет. За лятна вечер незаменим десерт, който определено ще разнообрази ястието и ще му придаде екстравагантност. Първо, трябва да замразите виното на малки порции във форми. След това сложете кубчетата в блендер и ги нарежете на удобни парчета.

 За да сервирате сорбет, трябва да изберете необичайни чаши или купи. Украсете с листа от подправки, пресни плодове или плодови филийки. Можете да премахнете неприятния вкус със сок, който трябва да се добави към виното преди замразяване.

Бонбони във вино

Един неочакван начин да промените вкуса на виното, а понякога и цвета, е да добавите бонбони в бутилката. Става въпрос за добавяне на бонбони с различни вкусове и цветове. Ако поставите няколко вкусни бонбона в бутилка вино ден преди празника, можете да получите забавна напитка - алкохолът ще се оцвети и ще придобие нов вкус.

Като цяло вино, което не харесвате, все още не е основание, което да го изпрати на боклука. Ако експериментите не представляват интерес, винаги можете да използвате вино за марината или сос. Освен това, гостите могат да имат различно мнение за вкуса на виното и ще им хареса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com