6 причини защо не можеш да забременееш

5125
6 причини защо не можеш да забременееш
Снимка: iStock/Guliver

Много жени изпитват трудности, когато искат бебе, но не се получава и това влияе негативно на целия им живот. Понякога има малки камъчета по пътя, които ни спъват, а ние дори не подозираме за тях.

Най-важно е първо да се обърнете към специалист, който да ви прегледа, да види какви са особеностите на вашето тяло и да ви даде най-добрите съвети, с които да успеете за станете родители.

7 ранни признака, които показват, че си бременна

Очакването на втората чертичка на теста за бременност понякога може да е много изнервящ период, особено когато си нетърпелива. Днес ще ...

1. Не смятате точно овулацията си – важно е да кажем, че често овулацията не е точно в деня, в който си мислим, че трябва да настъпи. Изчислява се като 14-ия ден преди края на цикъла. Продължителността на процеса трае 1 – 2 дни, а освободената яйцеклетка може да живее само от 12 до 24 часа. Въпреки това има и неточности, а за да сте най-сигурни просто си вземете тест за овулация – той ще ви покаже без колебания дали е време да опитате да заченете.

2. Стресирани сте – Създаването на живот не бива да е работа или цел, то трябва да е преживяване и емоция, която изключва стреса и неприятните усещания. Първо трябва да се успокоите, да приемете, че това изисква време и да се насладите на процеса, така че да си помогнете сами. Стресът влияе на организма ни и е добре да се отървете от него.

3. Увличате се с тренировките – жените, които тренират прекалено усърдно и силово, понякога могат да имат проблеми с лесното забременяване. Прекаленото натоварване на организма го кара той да функционира неправилно, да забавя или променя цикъла ви и какво ли още не. Затова непременно намалете тренировките преди да решите да направите тази стъпка в живота си.

4. Приемате много трансмазнини – това са мазнините, които са създадени по химичен път и тровят организма ни. Те се съдържат в най-вредните храни, които е хубаво да избягваме – като солети, чипсове, шоколад, бисквити и какво ли още не. Хранете се по-здравословно преди, по време и след периода, в който се опитвате да забременеете.

Бременност: Вълшебно време - не и без предизвикателства

От момента, в който сте разбрали, че ще ставате майка, сте започнали да забелязвате промените, които се случват с вашето тяло. Бременн...

5. Избирате нестандартни пози – когато се опитвате да имате дете, не се спирайте на най-вълнуващия и луд секс, с който да сменяте позите и да правите чудеса от храброст. За този процес най-добре е да се спрете на по-традиционните пози, с които забременяването става по-лесно.

6. Понякога няма проблем – много е важно да запомним, че едно нормално забременяване може да трае от 3 до 6 месеца, а понякога и до година, в зависимост от възрастта на двойката. Всички сме чували истории как наши близки и приятели са успели от първия път, което ни демотивира, но това се случва по-рядко. Консултирайте се с лекар и той най-добре ще ви каже след колко време можете да очаквате хубавата новина.

 

 

Какво е овулация,какви са симотомите и какви са начините за изчисляване

Всяка жена, особено тази, която желае да забременее, трябва да е наясно кога точно е в овулация - времето от месеца, когато шансът за ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com