6 причини защо не можеш да забременееш

5125
6 причини защо не можеш да забременееш
Снимка: iStock/Guliver

Много жени изпитват трудности, когато искат бебе, но не се получава и това влияе негативно на целия им живот. Понякога има малки камъчета по пътя, които ни спъват, а ние дори не подозираме за тях.

Най-важно е първо да се обърнете към специалист, който да ви прегледа, да види какви са особеностите на вашето тяло и да ви даде най-добрите съвети, с които да успеете за станете родители.

7 ранни признака, които показват, че си бременна

Очакването на втората чертичка на теста за бременност понякога може да е много изнервящ период, особено когато си нетърпелива. Днес ще ...

1. Не смятате точно овулацията си – важно е да кажем, че често овулацията не е точно в деня, в който си мислим, че трябва да настъпи. Изчислява се като 14-ия ден преди края на цикъла. Продължителността на процеса трае 1 – 2 дни, а освободената яйцеклетка може да живее само от 12 до 24 часа. Въпреки това има и неточности, а за да сте най-сигурни просто си вземете тест за овулация – той ще ви покаже без колебания дали е време да опитате да заченете.

2. Стресирани сте – Създаването на живот не бива да е работа или цел, то трябва да е преживяване и емоция, която изключва стреса и неприятните усещания. Първо трябва да се успокоите, да приемете, че това изисква време и да се насладите на процеса, така че да си помогнете сами. Стресът влияе на организма ни и е добре да се отървете от него.

3. Увличате се с тренировките – жените, които тренират прекалено усърдно и силово, понякога могат да имат проблеми с лесното забременяване. Прекаленото натоварване на организма го кара той да функционира неправилно, да забавя или променя цикъла ви и какво ли още не. Затова непременно намалете тренировките преди да решите да направите тази стъпка в живота си.

4. Приемате много трансмазнини – това са мазнините, които са създадени по химичен път и тровят организма ни. Те се съдържат в най-вредните храни, които е хубаво да избягваме – като солети, чипсове, шоколад, бисквити и какво ли още не. Хранете се по-здравословно преди, по време и след периода, в който се опитвате да забременеете.

Бременност: Вълшебно време - не и без предизвикателства

От момента, в който сте разбрали, че ще ставате майка, сте започнали да забелязвате промените, които се случват с вашето тяло. Бременн...

5. Избирате нестандартни пози – когато се опитвате да имате дете, не се спирайте на най-вълнуващия и луд секс, с който да сменяте позите и да правите чудеса от храброст. За този процес най-добре е да се спрете на по-традиционните пози, с които забременяването става по-лесно.

6. Понякога няма проблем – много е важно да запомним, че едно нормално забременяване може да трае от 3 до 6 месеца, а понякога и до година, в зависимост от възрастта на двойката. Всички сме чували истории как наши близки и приятели са успели от първия път, което ни демотивира, но това се случва по-рядко. Консултирайте се с лекар и той най-добре ще ви каже след колко време можете да очаквате хубавата новина.

 

 

Какво е овулация,какви са симотомите и какви са начините за изчисляване

Всяка жена, особено тази, която желае да забременее, трябва да е наясно кога точно е в овулация - времето от месеца, когато шансът за ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com