6 съвета как да купим щори на най-добра цена?

7036
6 съвета как да купим щори на най-добра цена?
Снимка: архив

Декорацията на прозорците е най-добрият начин да добавим цвят, текстура, живот в една стая. С щорите можем лесно да преобразим помещението – да го направим по-светло, по-тъмно, по-уютно, по-традиционно или по-модерно. Колко ще струва това? Цената варира в много широки граници, защото зависи от много фактори – размера на прозорците, материала, от който са изработени щорите, характеристиките на продукта. Щори с ръчно управление са значително по-евтини от моторизираните. Темата е обхватна, но въпросът е как да закупим най-добрия продукт с бюджета, с който разполагаме?

Оборудването на прозорците с щори включва и много допълнителни разходи, които често са променливи и не влизат в цената на продуктите. Става дума за вземане на размери, монтаж, доставка. С други думи услугите, съпътстващи покупката на вътрешни и външни щори. Стойността на услугите може да достигне, а в някои случаи и да надвиши 30% от цената. Тенденцията за ръст на цената на услугите е устойчива и ще се запази в следващите години.

1. Направете предварително проучване в интернет.

Запознайте се с продуктите – функции, цветове, модни тенденции. Изберете Информирайте се за ценовите нива, за да съставите реалистичен бюджет. Отговорните и надеждни фирми обявяват цените си в интернет, защото не разчитат на хитрини и подвеждаща информация, за да спечелят клиенти.

2. Съставете бюджет. Не забравяйте да отчетете специфичните нужди на всяко помещение, за да не се подведете сами. Дневната и хола се нуждаят от щори, които пропускат дневна светлина, спалнята от пълно затъмнение за пълноценната ни почивка, а кухнята и банята от щори, устойчиви на влага. Вземете всичко това предвид при избора и изберете най-подходящите за вашите нужди – вертикални щори, хоризонтални, дървени, външни или вътрешни

3. Сравнете цените на продуктите, които сте избрали и изберете най-изгодната оферта.

Сравнявайте цени за продукти с реални размери!

Често прилаган маркетингов трик е да бъде обявена цени, които са наистина примамливи, но се отнасят само за конкретен размер на продукта. Колко вероятно е това да е точно твоя размер?! Да, шансът е минимален. Ако не искаш крайната цена, която платиш да е значително по-висока, сравнявай цените на щори с реални размери.

4. Премери и монтирай сам

Така ще спестиш средно около 30% от крайната цена за покупката. В интернет има видео инструкции за вземане на размери на български език.  Продуктите са придружени от инструкции за монтаж, който не е сложен и най-често се свежда до завиване на два винта, а вече има и продукти с неинвазивен монтаж.

5. Поръчай щори онлайн.

Онлайн търговията навлезе във всички сфери. Вече можем да купим онлайн почти всичко. Причината – просто е удобно. Много по-лесно е да направиш проучване и покупка в интернет, отколкото да обикаляш магазини. Пестиш най-ценния ресурс на съвременния човек – време.  Има онлайн магазини за щори, от които може да поръчаш само с няколко клика.

6. Купи продукт с безплатна доставка

Ако купуваш онлайн, доставката е друг важен фактор и може да струва доста в зависимост от теглото и размерите на щорите, както и колко поръчаш. За да няма изненади, проучи опциите за безплатна доставка, добрите онлайн търговци предлагат възможност за безплатна доставка.

Тези съвети ще ти помогнат, да минимализираш непредвидените и съпътстващите разходи, защото не даваш пори за неща, които няма да ползваш.

Искаш щори – плащаш щори!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно