6 трика как да познаете, че месото е прясно

12317
6 трика как да познаете, че месото е прясно
Снимка: Getty Images / Guliver

Скоро ни предстои голямо пазаруване за празниците, събиране с цялото семейство и богата трапеза. Трябва да сме сигурни, че продуктите, които купуваме са качествени и полезни за здравето ни. Има няколко трика, с които можете да познаете дали едно месо е прясно или не.

1. Пазарувайте от месарски магазини – месото в специализираните за това магазини е много по-прясно от това с супермаркетите. Все пак това е единственият продукт, който можете да откриете в магазина, затова собствениците се грижат то да е прясно. Докато в супермаркетите има безброй видове стоки и месото е само една от тях. Освен това в магазините за месо всичко се кара прясно, свършва бързо и се зарежда отново на следващия ден.

5 изпитани съвета при приготвянето на месо (ВИДЕО)

Ако не сте професионален готвач, приготвянето на месо понякога може да бъде истинско предизвикателство. Трябва умело да п...

2. Обръщайте внимание на миризмата – когато пазарувате от витрина и месото не е опаковано, непременно го помиришете. Пресните продукти не миришат неприятно, а по-застоялите имат особена миризма, която определено може да се опише като отблъскваща.

3. Гледайте за цвета – много е важно видът на месото да е свеж, а ето какво означава това. Прясното свинско месо има розов цвят, не тъмен, нито кафяв. Телешкото месо е наситено червено, а сланината има бял, не жълтеникав цвят. Ако мазнината на едно месо е по-скоро сива, а не бяла, това значи, че месото не е прясно.

4. Вижте дали месото лепне – когато вече сте се прибрали у дома и имате съмнение, че сте взели старо месо, пипнете го. Ако то лепне, това е проблем и най-вероятно е доста старо. Освен това, ако сте напазарували кайма и я натиснете с пръст, тя трябва да връща леко формата си, което значи, че месото е прясно.

5. Взимайте опаковките отзад на рафта – най-често в супермаркетите най-отпред се слагат стоки с най-близък краен срок, а отзад се подреждат по-пресните продукти. Така магазините се уверяват, че няма да изхвърлят стока и тя ще се изкупи. Но вие непременно вижте срока на годност на продуктите най-отзад на рафта и ще видите, че срокът им на годност е по-дълъг.

Кулинарни хитринки, които ще улеснят живота ви

Всяка домакиня има свои малки тайни, които придават на дома й уникален облик, а на ястията специален вкус. Предлагаме ви още няколко хи...

6. Внимавайте със замразеното месо – ако предпочитате да взимате замразено месо в по-големи количества, там също има трик, за който трябва да следите. Ако по опаковката и месото отвътре има много скреж, значи месото не е прясно и е стояло много дълго време във фризерите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com