6 трика, с които ще постигнете холивудска усмивка, без да ходите на зъболекар

10265
6 трика, с които ще постигнете холивудска усмивка, без да ходите на зъболекар
Снимка: iStock/Guliver

Искате красива холивудска усмивка, на която всички ще завиждат? Проверете как да се грижите за устната хигиена, за да се насладите на бели зъби без кариес. Ето 6 доказани начина!

Посещенията при зъболекаря не трябва да завършват с изваждане на зъб или лечение на кариес. Достатъчно е да се грижите правилно за състоянието на зъбите и устната хигиена, за да имате здрави, бели и красиви зъби. Открийте най-добрите начини да накарате Холивуд да се усмихне и да заблестите като звезда от червен килим!

1. Диета за здрави зъби

Можете да се погрижите за здравето на зъбите си по много прост начин! Започнете с диета с адекватно съдържание на калций, който е важен градивен елемент не само на костите и мускулите, но преди всичко на зъбите. Препоръчителната доза за възрастен е 1000 мг калций.

2. Билкови изплаквания

Билките ще ви помогнат да поддържате зъбите си здрави и да дишате свеж. Изберете изплаквания с антибактериални и противогъбични свойства. Настойка от градински чай, мента или лайка е перфектна. Просто залейте билките с вряла вода, изчакайте да изстинат и редовно изплаквайте устата си. 

3. Избелване на зъби

Човек с холивудска усмивка не може да си позволи сиви или жълти зъби, затова инвестирайте в избелващи препарати. Можете да избирате между пасти за зъби, лакове, подложки за зъби и дори специални ЛЕД устройства, които ускоряват избелването. Предпочитате ли да сте еко ? Опитайте да миете зъбите си с кокосово масло!

4. Орална хигиена: четкане с конец и изплакване

 Винаги имайте конец за зъби, за да отстранявате частиците от храната бързо и ефективно. Не използвайте клечки за зъби, които могат да раздразнят венците. За да завършите устната си хигиена, използвайте вода за уста, за да се отървете от всякакви бактерии, които четката ви за зъби не е изхвърлила от повърхностите и междузъбните пространства.

5. Поддържайте езика си хигиенично чист

Правилната хигиена на устната кухина не е само почистване на зъбите, но и на езика, където се натрупват най-много бактерии. Патогените обичат да са настаняват по венците и много често причиняват възпаление и пародонтоза. Четките със специален стъргалка за почистване на езика ще помогнат.

6. Откажете стимулантите

Звучи изтъркано, но няма как да не го споменем. Алкохола и цигарите са основен враг на вашата ослепителна холивудска усмивка! За това - просто си дайте воля и ги откажете!

Не забравяйте и за редовните стоматологични прегледи и периодичното пясъкоструене на зъбите в зъболекарския кабинет, за да можете да се наслаждавате на красиви, прави и бели зъби в продължение на много години!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Жена заведе труп в клон на банка, за да изтегли заем

Чесън, пиле и още 4 продукта, които ще заличат бръчките от лицето ви и кожата ви ще заблести

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com