6 вредни навика, които ще ви разболеят

8362
6 вредни навика, които ще ви разболеят
Снимка: iStock/Guliver

Сезонът на гриповете вече е факт, а кихащи и кашлящи хора има навсякъде. Ако имате слаб имунитет, можете много лесно да се сдобиете с неприятна настинка, грип или вирус.

Лекарите съветват да останете вкъщи и да пиете много течности, ако се повят симптоми на настинка или грип. Според специалистите има няколко вредни навика, които много хора правят по това време на годината. Тези навици могат да ви разболеят.

Как да не се разболеем през есента - пет съвета

Есента е време за разходки в паркове, топли шалове, вкусен чай и спокойни уютни вечери. За да предотвратите настинки или грип през този...

Вижте кои са те:

1. Пушене на цигари - Тютюнопушенето е възможно да доведе до възпаление на белите дробове и влошаване на кашлицата. Поради тази причина се смята, че пушачите по - лесно се разболяват и настиват от тези, които не пушат. Ето защо е добре в този сезон да спрете цигарите или поне да ги намалите. Заменете този навик с нещо по-полезно като хапването на плодове и зеленчуци, например.

2. Не спите достатъчно - За да е силна имунната ви система, трябва да спите достатъчно. Тялото ви се нуждае от време за почивка. Особено вредно е гледането на телевизия до късно. По този начин се напрягат не само очите, но и цялото тяло. Така защитните сили значително намаляват и тялото е предразположено към вируси и настинки. Постарайте се да спите поне по 7 часа в денонощието.

3. Закриване на устата - Всички ние закриваме устата си при кихане или кашляне. Да, правилно е да правите това, защото по този начин не позволявате на бактериите да се разпространят по хората около вас. От друга страна, по този начин ръката ви се замърсява, а това е предпоставка за разпространението на бактерии, които е възможно да попаднат в гърлото и по повърхностите, до които допирате ръката си. За това, трябва да поддържате много добра хигиена на ръцете. Мийте ги всеки път, след като сте ги поставили пред устата си.

Ваксините антигрип - поне 2 седмици преди епидемията

Препоръчително е ваксинационните кампании да започнат най-малко две седмици преди настъпване на грипната епидемия, но не по-рано от 4 м...

4. Студен душ - Наистина много хора се къпят с хладка вода, за да се разсънят по - лесно. Определено този метод работи, но не е подходящо да правите това, когато навън е толкова студено. Освен това, мократа коса може да ви донесе наистина много неприятности. Винаги, когато излизате навън се уверявайте, че косата ви е напълно суха, защото студеният вятър навън, духащ в морката ви коса, е предпоставка не просто за настинка, но и за по-сериозни проблеми като синузит, мигрена и други.

5. Тънки дрехи - Прекалено тънките дрехи са предпоставка за хващането на вирус или грип, предполагаме сте запознати с това. Прекалено дебелите дрехи също не са подходящи, защото те водят до изпотяване, а то от своя страна до настинка. Препоръчваме ви да обличате потник или тениска, но отговре винаги да има друга връхна дреха, която можете да съблечете, когато температурите се повишат към обяд.

6. Самолечение - Препоръчваме ви да не взимате медикаменти без консултация с лекар. По този начин е възможно да усложните здравословното си състояние. Ако усетите появата на симптоми можете да вземете нещо ударно, с което да стопирате разпространението на бактериите. Ако симптомите са тежки се консултирайте с лекар. Ако искате да се лекувате сами, не прибягвайте до лекарства, а използвайте природни методи. Ако сметнете, че състоянието ви е сериозно и изисква намесата на по-силни лекарства, първо запишете своя час при лекаря.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com