7 начина, които ще ви помогнат да се наспивате пълноценно

22839
7 начина, които ще ви помогнат да се наспивате пълноценно
Снимка: GettyImages

Пълноценният и здрав сън е изключително важен. След дълъг и изморителен ден, единственото, от което имате нужда е просто да легнете и да заспите, нали?

Сънят ви дава енергия и сили да се справите със задачите си през утрешния ден, укрепва имунната система и спомага за намаляването на стреса. Сигурни сме, че искате да се радвате на здрав сън, за това сме подготвили няколко съвета, които ще ви помогнат много.

Вижте какво се случва с органите ни докато спим

Позитивният ефект на съня върху физическото и емоционалното състояние на организма е резултат от цяла каскада от биохимични процеси, пр...

Ето ги и тях:

1. Оставете телефона в другата стая - Спрете да спите до телефона си, защото той влияе неблагоприятно върху качеството на съня. Също така, когато мобилното устройство е около вас, просто можете да се просегнете и да започнете да разглеждате нещо, а това ще попречи да заспите. Забравете за използването на телефона поне час преди лягане.

2. Измийте добре лицето си - Нощта е времето, през което лицето ви има възможността да си отпочине и възстанови. Погрижете се по него да няма абсолютно никакъв грим, замърсявания и различни кремове.

3. Поемете си дълбоко въздух - Преди да заспите си поемете дълбоко въздух. По този начин ще стимулирате блуждаещия нерв, който активира части от нервната система. По този начин значително ще намалите стреса.

Откриха най-полезната поза за сън

Сънят на страни е вреден за гръбначния стълб, и повишава вътреабдоминалното налягане в стомаха, каза главният кардиолог на свободна пра...

4. Хапвайте 2-3 часа преди лягане - Задължително трябва да има интервал от време между лягането и вечерята. Не хапвайте късно вечер, защото тогава храната не може да бъде преработена напълно от организма, а това е възможно да попречи на съня ви. Вечерята непосредствено преди лягане може да бъде причина за киселини, кашлица и запушен нос.

5. Погрижете се да няма светлина - Изгасете абсолютно всичко, което излъчва някаква светлина. Дори е препоръчително да пуснете щорите, за да бъде напълно тъмно в стаята. Най - незначителния източник на светлина е възможно да ви събуди в момент, в който просто не сте готови за това. Погрижете се това да не се случва.

6. Събуждайте се естествено - Звукът на алармата причинява истински стрес и доста често е причина за започвате деня си без никакво настроение. Опитайте се да се събуждате естествено. По този начин ще се чувствате значително по - отпочинали и ведри.

7. Не приемайте добавки - Определено това не е най - добрата идея, дори да става въпрос за мелатонин. Всъщност все още не е доказно, че той е безвреден и че може да се приема постоянно. Уверяваме ви, че можете да се справите и без тези медикаменти. Има толкова много други варианти. Има храни, които стимулират съня. Също така има и различни начини на дишане, които спомагат лесното и бързо заспиване. Тази вечер вместо хапче, опитайте нещо подобно.

Тези храни ще ви помогнат за по-здрав сън

Яденето и пиенето за по-добър сън означава не просто избягване на кофеин и тежки храни, предизвикващи киселини през нощта. Определени х...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com