7 навика от ежедневието, които убиват връзката ви

85565
7 навика от ежедневието, които убиват връзката ви
Снимка: iStock/Guliver

Съвместният живот е една от важните стъпки във връзките, които често успяват да обърнат нещата. Любовните трепети и копнежът за споделено време провокират нанасянето в дома на любимия. Проблемът идва, когато всичко стане твърде познато. Когато възбуденото любовно състояние се превърне в ежедневие.

Експертите съветват хората, които живеят заедно, да говорят повече. Да споделят какво ги дразни и какви са проблемите им. Това е ключът към изглаждането на недоразуменията и постигането на дълготрайна и качествена връзка.

Нека погледнем някои от ежедневните навици, които наистина успяват да доведат влюбените до предела на нервите им.

1. Слушам, но не чувам

След първоначалното желание да чуеш всичко, да разбереш мечтите и спомените на половинката си, следва период на мълчание. Когато единият се прибере от работа и иска да разкаже как е минал деня му, а другият иска просто да чува тишина около себе си. Поставя се маската на разбирателството, сякаш слушаш и напълно разбираш чуждите проблеми. Нечутият винаги усеща досадата в другия. Започва едно постоянно мълчание и неразбирателство, което скоро преминава в скандали.

2. Нямам достатъчно време за себе си

Ако преди си имал на разположение цял апартамент, то сега трябва да разделиш пространството. Храните се заедно, спите заено, къпете се заедно и дишате заедно. Всичко е заедно! Започваш да усещаш липсата на самотата и спокойствието в собствения си дом и чуждото присъствие те натоварва. Затваряш се все повече в себе си и си обиден на половинката си без да има някаква причина. Обиден от самото присъствие, което те задушава и не ти позволява да мислиш.

7 грешни стериотипа за това какво мъжете харесват в жените

Образованите и зрели мъже мислят по съвсем различен начин, отколкото тези на 20. Трябва да знаем, че те разбиват всички стериотипи, на ...

3. Навън сякаш не сме двойка

Всичко върви добре, докато не излезете с приятели в някой бар. Изведнъж милите имена се заместват от собствените, ласките изчезват на два стола разстояние. Едно неумишлено социално отхвърляне на половинката, което я кара да се чувства не на мястото си, сякаш е излишна. Малко са хората, които представят половинките пред приятелите си. За повечето това е истинско доказателство за намеренията на другия. Не се ли случи, значи няма общо бъдеще за връзката.

4. Вечно настоява да излиза с приятелите ми

Вярно е, че няма по-хубаво от това половинката ти и най-близките ти приятели да се разбират, но в един момент нещата излизат извън контрол. Когато искаш да поговориш с някой близък, той винаги е там. Не можеш да споделиш нищо различно, не можеш и да се оплачеш от натоварващия ви съвместен живот. Още по-лошо става, когато половинката ти стане по-близка с приятелите ти, отколкото самият ти. Чувстваш се изгубен в една безкрайна бездна, позиционирана между приятели и любов. Сякаш и двете са те изритали навън пред вратата.

5. Сравнява собствените си чувства с моите

Как зодиите изразяват любовта си

Всяка зодия има свой собствен начин да покаже, че се интересува повече от някого или дори, че е влюбен в него или нея. Жестовете може д...

Казва ти, че не го обичаш толкова, колкото той теб. Че прави толкова много неща за теб, а ти не си помръдваш пръста. Че върши цялата домакинска работа, а ти се чудиш как да се добереш до леглото. Никой не обича да го сравняват с някой, а още повече с половинката му. Меренето на любовта отблъсква всеки.

6. Постоянното критикуване

Всеки има собствени виждания и начин на живот, специфични навици, които успяват да изнервят околните. След периода на свикване един с друг, настъпва моментът на критиките. Не трябва да правиш това, защо оставяш чорапите си на земята, не хвърляй мократа хавлия върху одеялото ни. Критики на нещата, които до съвсем скоро си смятал за напълно нормални.

7. Разбирам вместо да попитам

В дългите връзки, хората са свикнали до такава степен с партньора си, че познават всички негови изражения и настроения. В един момент дори не е необходимо да питаш как си, тъй като изражението на човека срещу теб говори само за себе си. Както споменахме, експертите съветват хората да си говорят повече, за да не се получава онова раздразнително поведение, което само изтезава влюбените.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...