7 необикновени приложения на аспирина, за които вероятно не знаете

10306
7 необикновени приложения на аспирина, за които вероятно не знаете
Снимка: iStock/Guliver

Аспиринът се смята за чудодейно хапче за глава, което всички имаме у дома за всеки случай. Неговото приложение обаче не се изчерпва само до медицината. Това хапче може да бъде много полезни в други различни сфери от живота. За какво още може да ползвате аспирина? Предлагаме ви цели 7 негови приложение, които може и да ви учудят, но са с доказана ефективност.

За акне – аспиринът помага в борбата срещу черните точки и акнето. Стрийте няколко хапчета, добавете към тях малко вода или сок от лимон. Нанесете само върху пъпките, изчакайте 5-7 минути и отмийте. Правете това два или три пъти на седмица за максимално ефективен резултат.

Аспиринова вода - най-добрата защита за зеленчуците в градината

Ако единственият път, когато посегнете към аспирина, е когато почувствате главоболие, може би ще е добре да преразгледате мнението си. ...

За коса – аспиринът може да бъде ваш съюзник в борбата срещу пърхота. Неприятен проблем, който се появява понякога без да се го очаквали. Няма нужда да купувате специален шампоан против пърхот, ако имате аспирин наблизо. Стрийте три таблетки от хапчето, добавете малко шампоан и получената смес нанесете върху косата. Изплакнете с вода, а после, ако желаете, може да нанесете само шампоан и да измиете косата още веднъж.

Срещу петна – използвайте таблетки аспирин, за да отстраните мръсните петна от дрехите си. Неприятно, когато се каним да облечем нещо и видим, че то има петно. За да се справите, ще са ви необходими 4 хапчета, разтворени в чаша вода. Третирайте с разтвора петното. Оставете да престои три часа и изперете дрехите. Действа много ефективно срещу петна от изпотяване и кръв.

За бельо – може да избелите и освежите бельото си при пране. За целта просто добавете няколко стрити хапчета към праха за пране и пуснете пералнята по обичаен начин. Няма нужда да накисване бельото преди това.

За цветята – може да удължите живота на букета с цветя, който да ви радва поне още няколко дни, разтваряйки във вазата с вода един аспирин. С този разтвор може да поливате и саксийните си растения като това ще им гарантира предпазване на бактерии и гъбички. Третирайте цветята с разтвора един път на месец.

ВНИМАНИЕ! Ако пиете аспирин на празен стомах, може да се случи ТОВА

Предполага се, че почти всеки един от нас все някога в живота си е приемал аспирин. Това е един от най-разпространените медикаменти по ...

Срещу мазоли по краката – много неприятен кожен проблем, който се появява при носене на неудобни обувки или по друга причина. За да третирате мазолите, ще трябва да стриете 5-6 хапчета аспирин. Смесете ги с предварително разреден с вода сок от лимон. Нанесете върху мазоли, увийте с кърпа. Сложете торбичка върху крака и изчакайте 5-10 минути. След това махнете сместа, третирайте мазолите с пемза. Ще ги премахнете много лесно, защото ще бъде омекнали.

Срещу котлен камък – натрупването на котлен камък е неизбежно, особено при дълго ползване на ваната, душа или мивката. Петна също е възможно да се появят. Вместо да търсите скъпи препарати за почистване, използвайте аспирин. Разтворете пет таблетки в препарат за миене и третирайте местата с петна и котлен камък. След няколко нанасяния банята ще свети от чистота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

5 храни, за които да забравите след тренировка
5 храни, за които да забравите след тренировка

Не бързайте да се поглезите с храна след изтощителна физическа активност: нека да разберем кои храни ще отхвърлят цялата ви упорита работа във...