7 плода за по-здрава коса

2720
7 плода за по-здрава коса
Снимка: iStock/Guliver

Да, има плодове, които могат да направят косата по-здрава, еластична и красива! Те съдържат вещества, които подпомагат растежа и здравината на вашата грива, грижат за нея. Ако все още не сте го направили, ви съветваме да ги добавите към ежедневното ви меню, защото те са извор на здраве за самите вас и за вашата коса.

Ягоди – любим плод, който може да вземете участие в закуската, в смути, в сладкиш, дори в салата. Ягодите съдържат витамин C, благодарение на който косата става по-здрава. Ягодите ограничават косопада и заради съдържанието на витамин B5. Хапвайки ягоди, скоро ще видите как оставащата коса по гребена ще бъде по-малко.

6 начина и един плод да си гарантирате отлично здраве и елегантна визия

Авокадото е пълен с всички хранителни вещества, които подпомагат перфектното функциониране на организма и помагат и за отслабване. И та...

Ябълки – ако имате по-тънка коса, която често остава без обем, можете лесно да го възвърнете обратно, хапвайки ябълки. Много полезни за косата, те насърчава производството на кератин, която заздравява косата, прави я по-бляскава и ѝ придава повече обем. Ябълките съдържат витамин C и K1, магнезий, калий.

Банани – за здрава и красива коса хапвайте банан всеки ден. Плодът заздравява космените фоликули и предпазва от косопад. Освен това се грижат за здравето на скала. Те са богати на витамини от група B, които подпомагат здравето на косата.

Киви – изключително полезен плод, който забавя посивяването на косата. Дамите със сигурност ще се зарадват на тези новини. Кивито съдържа калий, витамин К, Е и C, както и фолиева киселина. Освен срещу побеляване на косата, плодът помага и за укрепване на корените на косата.

Портокал – освен че е много полезен за имунитета, цитрусът ограничава загубата на коса. Изобилства от витамин C и насърчава производството на колаген, който е изключително важен за заздравяването на косъма.

Кои плодове ВИНАГИ да ядем с кората

Повечето от нас сме свикнали да премахваме кората и обелката на плодовете, които консумираме. Става ясно обаче, че това не е никак добр...

Фурми – в състава им има изобилие от желязо, което се грижи за доброто кръвообращение в организма. Оттам съдейства за доставянето на ценни елементи до всяка точка от тялото, включително и скалпа. Това насърчава растежа и укрепването на космените фоликули. Освен желязо, фурмите съдържат витамин B6, мед, калий, манган, които са от голяма важност за всички процеси в организма. Може да ги хапвате през целия ден за прилив на допълнителна енергия, която усетите липса на такава. Помагат и за правилно храносмилане.

Авокадо – няма да ви изненадаме с него, защото вероятно сте го виждали като активна съставка в маските за коса. Освен по този начин, може да се възползвате от неговото благоприятно действие и като си хапнете от него. Включете към вашата здравословна зелена салата и се насладете на вкуса и на полезното му действие. Авокадото съдържа желязо, витамин C, биотин, както и полезните омега-3 мазнини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com