7 полезни свойства на кокосовата вода

3274
7 полезни свойства на кокосовата вода
Снимка: iStock/Guliver

Може би сте чували, че кокосовата вода е много полезна и съдържа множество витамини, минерали, аминокиселини и други полезни вещества. Кокосовата вода се извлича от плодове на кокосовата палма, които са без пукнатини. Ако искате да разберете за какво може да ви бъде полезна кокосовата вода, вижте:

1. Можете да я пиете - тя наистина утолява жаждата. Също така кокосовата вода ще премахне токсините от тялото ви. Тя има способността да възстановява водния и електролитния баланс в тялото ви. Кокосовата вода е перфектната напитка, която има наистина много ползи за организма ви.

2. Тялото не полага никакви усилия за усвояването на полезните вещества - кокосовата вода е много лека напитка, която се бори със свободните радикали в тялото ви и има свойството да забавя стареенето. Това е напитка, която ще ви помогне много бързо да се възстановите и да получите енергия. Също така кокосовата вода създава неблагоприятни условия за появата и развитието на инфекции и паразитни червеи в стомашно-чревния тракт.

3. Няма противопоказания - тя не предизвиква никакви алергии. Може да бъде приемана редовно от абсолютно всеки един човек. Приема на кокосова вода може да бъде противопоказен единствено и само ако организмът има непоносимост към нея.

Ето как кокосът ще подобри здравето ви!

Кокосът е един от любимите продукти на всеки, който иска да запази здравето и красотата си за по-дълго. Той не само мирише страхотно, ...

4. Използва се от много спортисти - тя може да бъде използвана като естествена енергийна напитка. Кокосовата вода има рехидратиращи свойства, заради което я пият много спортисти. Също така тя може да бъде използвана и в много диети.

5. Не съдържа много калории - кокосовата вода съдържа само по 46 калории на 100 грама, което е изключително малко, сравнено с всички останали сокове. Кокосовата вода не се преработва и не съдъжа консерванти и оцветители. Също така тя се бутилира в екологично чиста опаковка. Също така кокосовата вода се бутилира в рамките на 3-8 часа след събирането на кокосовите орехи.

6. Подобрява метаболизма - ако имате забавен метаболизъм също можете да се доверите на кокосова вода, която доказано забързва метаболизма и нормализира чревната флора.

7. При проблеми със сърцето - кокосовата вода има свойството да подобрява кръвообращението, а това намалява риска от инфаркт. Също така тя намалява кръвното налягане и образуването на плаки по стените на кръвоносните съдове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com