7 причини да ядете ябълки всеки ден

17873
7 причини да ядете ябълки всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

В сезона на най-много плодове в двора и по магазините, есента ще ни зарадва и с изобилие от сортове ябълки.

Известно е, че ябълките имат много свойства, които са полезни за нашето тяло. От деца, всички знаем, че трябва да хапваме ябълки, защото са богати на желязо. Със сигурност всеки знае, че ябълките са отлично средство за предотвратяване на анемия.

 

 

Ползите от тези плодове, обаче не свършват дотук. Например ябълковият сок има потенциал да предпазва от стареене на мозъка и също така да намали риска от рак на панкреаса. Вижте още, какво има да научите за този така вкусен плод:

 

 

Полезни свойства на ябълките

И така, плодовете предотвратяват появата на болестта на Алцхаймер. Тези резултати са получени в проучване върху гризачи. Според резултатите от проучването се оказало, че пиенето на пресен сок предотвратява стареенето на мозъчните клетки и може да се използва и като профилактика на заболяванията.

Американски учени установили, че хапването на ябълки намалява риска от рак на вътрешните органи, а именно панкреаса, млечните жлези, дебелото черво и черния дроб.

Яденето на два полезни плода всеки ден намалява нивата на лошия холестерол. Известно е, че високите нива на холестерол водят до жлъчнокаменна болест. Яжте ябълки, за да предотвратите появата на болестта.

Разтворимите фибри, съдържащи се в лакомствата, намаляват колебанията на кръвната захар и следователно служат като профилактика на диабета.

Използването на ябълки също е нормализира изхождането. Специалните фибри на плода са ефективни за облекчаване на запек и диария. Ядейки деликатесните и сочни плодове, ние детоксикираме организма. Това е така, защото ябълките  перфектно прочистват и черния дроб.

Добре е, след хранене да се хапва по парче ябълка. Това предотвратява образуването на плака, а също така действа като масажор на венците.

 

 

Печени ябълки - полезни ли са?

Колко яйца може да изядете, без да навредите на здравето си (ЧАСТ II)

Яйцата са най-ефективният ценови източник на холин, витамин А и витамин D. Това може да е краят на статията и с чувство на удовлетворе...

Ползите от печените ябълки също са неоспорими. Поради факта, че плодовете запазват всичките си полезни вещества по време на процеса на печене, този метод на готвене е много популярен. Наред с това, те са вкусни. Печените ябълки са и много здравословни. Те:

• спомагат за намаляване на теглото;

• подобряват метаболизма;

• спомагат за изглаждането на фините бръчки и като цяло имат благоприятен ефект, върху състоянието на кожата;

• имат благоприятен ефект над работата на сърдечно-съдовата система;

• възстановяват кръвта и лимфата.

Десет храни, които забавят стареенето

Искате да изглеждате млади и красиви на всяка възраст и да бъдете здрави и активни възможно най-дълго. Нека ви кажем, кои продукти пома...

 

 

Крият ли вреда ябълките

Свикнали сме да виждаме само положителната страна в яденето на ябълки, но знаете ли, че те могат да бъдат и вредни. Например, на страдащите от алергии не се препоръчва да използват червени и оранжеви сортове. Ябълковите семки също могат да бъдат вредни. Освен полезния йод, те съдържат и циановодородна киселина.

След хапване на ябълки се препоръчва да изплакнете устата си с вода, тъй като захарите, съдържащи се в плодовете, могат да причинят значително увреждане на зъбния емайл.

Храни богати на мелатонин - хормонът на младостта и жизнеността

Мелатонинът е хормон, произвеждан в човешкото тяло. Той има важен ефект, върху хората. Грижи се за организма, като регулира кръвното, щ...

Грубите фибри на ябълките могат да провокират колит, така че плодовете трябва да се консумират внимателно от тези, които са на продължителна ябълкова диета.

 

 

Вносните ябълки често се търкат с восък или парафин. Такива плодове са много вредни. За да избегнете негативни ефекти, трябва добре да измиете плодовете с четка под течаща топла вода.

Както може да видите, ябълките не са просто вкусно лакомство, но и много полезно природно лекарство. Затова яжте редовно плодове и ще подобрите качеството си на живот. Използвайте плодовете с повишено внимание, защото както полза, могат да донесат и вреда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com