7 токсични думи, които трябва да спрете да използвате още сега

36106
7 токсични думи, които трябва да спрете да използвате още сега
Снимка: iStock/Guliver

Вярвате или не, токсичните думи засягат не само тези, на които ги казваме, но и нас. Те подкопават вътрешния Аз, лишават ни от самочувствието и енергията.

Ние ги произнасяме автоматично в ежедневието. Но абсолютно всяка изречена дума има голямо значение и е отражение на нашите мисли и чувства.

И така, кои думи трябва да се избягват, за да не разваляме нашия и живота на околните.

1. "Ненормално"

„Колко странно е това“ и „Това не е нормално ...“ са някои от фразите, които много хора казват по-често, отколкото би трябвало.

Всеки път, когато казваме, че някой е странен, имаме предвид, че тук сме - „нормални“. Когато казваме, че някой прави нещо ненормално, ние всъщност подчертаваме, че нашите действия и действия се вписват в „нормата“.

Но какъв е критерият за определяне кой или какво е нормално и обратно? Всички сме много различни и когато обществото се опитва да наложи свои собствени модели на мислене и стереотипи „бъдете като всички останали“, то наистина иска да направи хората „удобни“.

Спрете да използвате тази дума и отворете ума си. Всичко е приемливо!

2. "Имам нужда от теб"

Глаголът „нужда“ се използва по-често, отколкото би трябвало да бъде сред двойките, които се опитват да покажат на партньора си колко са скъпи и обичани.

Ако за да сте щастливи, със сигурност имате нужда от друг човек, то това вече е зависимост, а не любов. Продължаваме да повтаряме „Имам нужда от теб“, докато самите ние не повярваме, че без друг човек, дори и да сме обичани, ние сме нищо. Това не е просто сантименталност, а много токсична дума.

3. "Ти си виновен"

Казваме тази фраза на всяка крачка. И, произнасяйки я, всъщност не просто изразяваме субективното си мнение, а се опитваме да прехвърлим отговорността за собствените си чувства, действия и благополучие на друг човек.

Това е една от най-вкоренените, отровни думи, но на която обръщаме най-малко внимание. Никой не обича да признава собствените си грешки. Точно обратното: ние искаме да сме перфектни!

Ако сгрешите, признайте го. Това е нормално и всички грешим.

5-те думи, които блокират щастието ви

Екстрасенсите споделят за някои опасни думи, които пречат на щастието – буквално го блокират. Мнозина вече неведнъж са чували, че...

4. "Грозен"

Както в случая с думата „ненормално“, всъщност кой решава кое е грозно и кое не? Ако отворим ума си и се освободим от тези мисли, ще разберем, че в нашия свят няма нищо грозно. Всичко има своя красота, само за всеки има своя. Следователно фактът, че нещо не ни харесва, не означава, че е грозно.

5. "Не мога"

Сигурни ли сте, че не можете? Това са едни от най-ограничаващите, отровни думи, които хората произнасят и в които те самите вярват. „Не мога“ е отричане, което ограничава и пречи на движението напред. Заменете го с „мога“, дори ако задачата е обезсърчаваща и изглежда невъзможна. Вижте как се променят нещата, както и вашият поглед към света.

6. "Мразя"

Забавни старобългарски думи, които са опитали да заменят чуждиците

Всички знаем за богатството на българския език и това колко пъстър и шарен може да бъде той в най-различните си диалектни форми. И пред...

Омразата е чувство, което причинява много болка не само на другите, но и на нас самите. Може да се сравни с язва, която буквално изяжда човек отвътре и не му позволява да бъде щастлив.

Можем да мразим всичко и дори да тропаме с крака от възмущение. Но можем ли наистина да променим нещо към по-добро? Не. Така че ние просто се наслаждаваме на нашата ирационална омраза и разочарование.

Въпреки това, можете да се освободите от това веднага. Просто забранете тези думи и тези чувства.

7. "Неуспех"

Неуспехите винаги са ни преследвали и точно тази дума вече е плашеща. Факт е, че хората вярват, че провалът е нещо ужасно и е почти като края на света. Но това е възможност да се поучите от грешките и неуспехите си, да се усъвършенствате и най-важното да станете най-доброто копие на себе си. Няма нищо лошо в неуспеха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com