7 токсични изречения, които ни съсипват

8220
7 токсични изречения, които ни съсипват
Снимка: iStock/Guliver

Някои слова засягат не само тези, на които ги казваме, но и нас. Те подкопават вътрешния ни свят, понижават самочувствието и ни вредят.

Ние ги произнасяме автоматично в ежедневието, но всяка дума има голямо значение и носи собствена енергия.

Ето, кои са те:

“Ненормално”

„Колко странно е това“ и „Това не е нормално …“ са някои от фразите, които много хора казват по-често, отколкото би трябвало. Всеки път, когато казваме, че някой е странен, имаме предвид, че тук сме – „нормални“.

Когато казваме, че някой прави нещо ненормално, ние всъщност подчертаваме, че нашите действия и действия се вписват в „нормата“. Но какъв е критерият за определяне кой или какво е нормално и обратно?

5 фрази за мъже, с които една мъдра жена трябва да внимава

Човек винаги трябва да внимава какво, как и с кого говори. Това е особено важно за дамите. Никога не е добре една дама да говори грубо ...

Всички сме много различни и когато обществото се опитва да наложи свои собствени модели на мислене и стереотипи „бъдете като всички останали“, то наистина иска да направи хората „удобни“. Спрете да използвате тази дума и отворете ума си. Всичко е приемливо!

“Имам нужда от теб”

Глаголът „нужда“ се използва по-често, отколкото би трябвало да бъде сред двойките, които се опитват да покажат на партньора си колко са скъпи и обичани.

Ако за да сте щастливи, със сигурност имате нужда от друг човек, то това вече е зависимост, а не любов. Продължаваме да повтаряме „Имам нужда от теб“, докато самите ние не повярваме, че без друг човек, дори и да сме обичани, ние сме нищо. Това не е просто сантименталност, а много токсична дума.

“Ти си виновен”

Думите, които децата НИКОГА не трябва да чуват

Децата са най-фините и крехки създания на света. С тях трябва да се подхожда толкова внимателно и прецизно, все едно държим кристалче в...

Казваме тази фраза на всяка крачка. И, произнасяйки я, всъщност не просто изразяваме субективното си мнение, а се опитваме да прехвърлим отговорността за собствените си чувства, действия и благополучие на друг човек. Това е една от най-вкоренените, отровни думи, но на която обръщаме най-малко внимание. Никой не обича да признава собствените си грешки. Точно обратното: ние искаме да сме перфектни! Ако сгрешите, признайте го. Това е нормално и всички грешим.

“Грозен”

Както в случая с думата „ненормално“, всъщност кой решава кое е грозно и кое не? Ако отворим ума си и се освободим от тези мисли, ще разберем, че в нашия свят няма нищо грозно. Всичко има своя красота, само за всеки има своя. Следователно фактът, че нещо не ни харесва, не означава, че е грозно.

“Не мога”

Сигурни ли сте, че не можете? Това са едни от най-ограничаващите, отровни думи, които хората произнасят и в които те самите вярват. „Не мога“ е отричане, което ограничава и пречи на движението напред. Заменете го с „мога“, дори ако задачата е обезсърчаваща и изглежда невъзможна. Вижте как се променят нещата, както и вашият поглед към света.

Имаш ли тези вещи у дома? Изхвърли ги моментално!

Още от древността се е смятало, че къщата е мястото, където се срещат и противопоставят различни енергии заради предметите и вещите, на...

“Мразя”

Омразата е чувство, което причинява много болка не само на другите, но и на нас самите. Може да се сравни с язва, която буквално изяжда човек отвътре и не му позволява да бъде щастлив, предава Флагман. Можем да мразим всичко и дори да тропаме с крака от възмущение. Но можем ли наистина да променим нещо към по-добро?

Не. Така че ние просто се наслаждаваме на нашата ирационална омраза и разочарование. Въпреки това, можете да се освободите от това веднага. Просто забранете тези думи и тези чувства.

“Неуспех”

Неуспехите винаги са ни преследвали и точно тази дума вече е плашеща. Факт е, че хората вярват, че провалът е нещо ужасно и е почти като края на света. Но това е възможност да се поучите от грешките и неуспехите си, да се усъвършенствате и най-важното да станете най-доброто копие на себе си. Няма нищо лошо в неуспеха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Преди да сготвите пилето направете това, за да премахнете химията от него

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно