7 трика, с които да купите подаръци за Коледа онлайн

4470
7 трика, с които да купите подаръци за Коледа онлайн
Снимка: iStock/Guliver

Тази Коледа пазаруването ще бъде по-различно и трябва да се настроим на тази вълна. Въпреки това, то може да е все така вълнуващо и най-важното е, че ще зарадваме близките си с хубави подаръци, които отново сами сме избрали за тях. Днес ще ви дадем няколко съвета как по-лесно да изберете и поръчате подаръци онлайн, ако досега не сте го правили.

1. Направете си списък – хубаво е да имате ориентировъчен списък с това какво бихте искали да купите за близките си хора. Така ще ви е много по-лесно да търсите из „морето“ от стоки, които предлагат онлайн магазините. В процеса на търсене можете и да промените идеите си, но важно е да имате отправна точка, от която да започнете да разглеждате.

Подарък според зодията: Какво искат всички 12 зодии за Коледа?

Винаги, когато дойде време да купуваме подаръци за Коледа, доста се колебаем на кой какво да вземем и често приятното занимание се прев...

2. Намислете си бюджет – онлайн пазаруването може да е много „хлъзгаво“, що се отнася до харченето на пари. Вие реално не вадите пари от портмонето си и не можете да осъзнаете колко сте изхарчили, докато накрая не теглите чертата. Затова си сложете ориентировъчен бюджет за всеки човек и се опитайте да не го превишавате.

3. Сравнявайте оферти – хубавото на онлайн пазаруването е, че когато си харесате даден артикул, лесно можете да го откриете и по други магазини и да сравните коя цена е по-изгодна. Докато, когато сте във физически магазин взимате това, което е пред вас и не се замисляте дали бихте могли да намерите този подарък за по-евтино. А дори да можете, просто решавате да си спестите обикалянето.

4. Поръчвайте повече от един артикул от сайт – когато си правите списъка с подаръци, вижте дали не можете да поръчате 2 или 3 неща от един онлайн магазин, така че да платите доставка само веднъж или дори да се сдобиете с безплатна такава. Ако поръчвате по един подарък от магазин и плащате доставка всеки път, ще изхарчите много излишни пари за куриери.

5. Поръчайте подаръците много по-рано – това е изключително важен съвет, който искаме да ви дадем. Представете си офисите на познатите ни куриери няколко дни преди Коледа... колко човека на опашката си представяте? Ние поне 20! Затова побързайте и поръчайте подаръците си още в началото на декември, така че да си ги вземете от куриерския офис, без да се редите на опашки по 40-50 минути.

7 подаръка, които носят лош късмет

Има подаръци, които може да са крайно неподходящи, особено ако сте наясно каква е символиката им и защо не бива да се подаряват. Ето ко...

6. Използвайте услуга за опаковане – някои сайтове вече предлагат, когато си поръчате даден артикул, да ви го опаковат в красива кутия срещу определена сума. Така ще си спестите търсенето на опаковки из магазините и подаръкът ви ще е готов за подаряване.

7. Изтрийте си хронологията – точно така, колкото и смешно да ви звучи, след като сте поръчали всичко, изтрийте си хронологията от компютъра, която ви показва в кои сайтове сте влизали и кои подаръци сте разглеждали. Така ако делите един компютър с любимия човек, той няма как случайно да види какво сте му избрали за Коледа. :)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...