7 трика, с които да купите подаръци за Коледа онлайн

4455
7 трика, с които да купите подаръци за Коледа онлайн
Снимка: iStock/Guliver

Тази Коледа пазаруването ще бъде по-различно и трябва да се настроим на тази вълна. Въпреки това, то може да е все така вълнуващо и най-важното е, че ще зарадваме близките си с хубави подаръци, които отново сами сме избрали за тях. Днес ще ви дадем няколко съвета как по-лесно да изберете и поръчате подаръци онлайн, ако досега не сте го правили.

1. Направете си списък – хубаво е да имате ориентировъчен списък с това какво бихте искали да купите за близките си хора. Така ще ви е много по-лесно да търсите из „морето“ от стоки, които предлагат онлайн магазините. В процеса на търсене можете и да промените идеите си, но важно е да имате отправна точка, от която да започнете да разглеждате.

Подарък според зодията: Какво искат всички 12 зодии за Коледа?

Винаги, когато дойде време да купуваме подаръци за Коледа, доста се колебаем на кой какво да вземем и често приятното занимание се прев...

2. Намислете си бюджет – онлайн пазаруването може да е много „хлъзгаво“, що се отнася до харченето на пари. Вие реално не вадите пари от портмонето си и не можете да осъзнаете колко сте изхарчили, докато накрая не теглите чертата. Затова си сложете ориентировъчен бюджет за всеки човек и се опитайте да не го превишавате.

3. Сравнявайте оферти – хубавото на онлайн пазаруването е, че когато си харесате даден артикул, лесно можете да го откриете и по други магазини и да сравните коя цена е по-изгодна. Докато, когато сте във физически магазин взимате това, което е пред вас и не се замисляте дали бихте могли да намерите този подарък за по-евтино. А дори да можете, просто решавате да си спестите обикалянето.

4. Поръчвайте повече от един артикул от сайт – когато си правите списъка с подаръци, вижте дали не можете да поръчате 2 или 3 неща от един онлайн магазин, така че да платите доставка само веднъж или дори да се сдобиете с безплатна такава. Ако поръчвате по един подарък от магазин и плащате доставка всеки път, ще изхарчите много излишни пари за куриери.

5. Поръчайте подаръците много по-рано – това е изключително важен съвет, който искаме да ви дадем. Представете си офисите на познатите ни куриери няколко дни преди Коледа... колко човека на опашката си представяте? Ние поне 20! Затова побързайте и поръчайте подаръците си още в началото на декември, така че да си ги вземете от куриерския офис, без да се редите на опашки по 40-50 минути.

7 подаръка, които носят лош късмет

Има подаръци, които може да са крайно неподходящи, особено ако сте наясно каква е символиката им и защо не бива да се подаряват. Ето ко...

6. Използвайте услуга за опаковане – някои сайтове вече предлагат, когато си поръчате даден артикул, да ви го опаковат в красива кутия срещу определена сума. Така ще си спестите търсенето на опаковки из магазините и подаръкът ви ще е готов за подаряване.

7. Изтрийте си хронологията – точно така, колкото и смешно да ви звучи, след като сте поръчали всичко, изтрийте си хронологията от компютъра, която ви показва в кои сайтове сте влизали и кои подаръци сте разглеждали. Така ако делите един компютър с любимия човек, той няма как случайно да види какво сте му избрали за Коледа. :)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com