7 вещи у дома, които пречат на добрата WI-FI ВРЪЗКА вкъщи

14183
7 вещи у дома, които пречат на добрата WI-FI ВРЪЗКА вкъщи
Снимка: 3844328 / Pixabay

Експертите казват кои елементи в почти всеки дом пречат на работата на Wi-Fi рутер. В резултат на това могат да бъдат идентифицирани субективни причини, които пречат на качеството на разпространението на сигнала в помещението и повреждат домашната мрежа. Първо, врагът на Wi-Fi, който отслабва сигнала, експертите наричат металните елементи и конструкции, както и мебели.

Разбира се, каменните тухлени стени и стоманобетонните панели могат значително да намалят обхвата на сигнала на вашата домашна мрежа, но не можете да се отървете от тях. Обикновено, когато скоростта на интернет спадне или сигналът се влоши, ние обвиняваме доставчика. Не се обаждайте на вашия доставчик на услуги в такъв момент, опитайте се да се уверите, че е всичко вкъщи е наред.

1. Метална повърхност - Интериорът в хай-тек или стил на таванско помещение е популярен от дълго време. Високотехнологичните интериори обаче убиват Wi-Fi. Факт е, че металната повърхност блокира сигнала. Това предотвратява разпространението на електромагнитни вълни. Ако имате такъв вътрешен, тогава, разбира се, не трябва да го променяте. Вместо това поставете рутера далеч от метални повърхности.

Дръжте цветята далеч от рутера, ако не искате да се случи най-лошото

2. Тухлена стена - Оказва се, че някои видове стени могат да блокират сигнала. По-подходящ за гранит, мрамор, тухла. Бетонът и циментът също могат да пречат на сигнала, но в по-малка степен. Така че, колкото по-висока е звукоизолацията на къщата, толкова повече проблеми с интернета ще имате.

3. Огледалата - Такива повърхности могат да отразяват не само изображения, но и електромагнитни вълни. Следователно, ако рутерът е разположен близо до огледало, той може значително да забави или напълно да блокира сигнала, като действа като огледален щит.

4. Хладилникът и пералнята - Wi-Fi не е съвместим с устройства, които циркулират течности през тръби. Затова не поставяйте рутера върху хладилника или пералнята.

6. Бебефонът -  Тъй като устройството работи на същата честота като рутера, те просто се намират в едно и също пространство. За да избегнете това, поставете двете устройства в различни стаи.

Намерете правилното място на рутера, за да можете да ловите WI-FI във всички стаи

7. Радиоуправляемите играчки - Тук ситуацията е абсолютно същата като при бебефоните. И двете устройства трябва да работят на една и съща честота. Ето защо е най-добре да държите тези играчки на улицата.

8. Микровълновата фурна - Незаменим помощник в ежедневието, той силно подкопава качеството на интернет. За щастие намирането на изход е лесно. Всичко, което трябва да направите, е да вдигнете рутера над нивото на микровълновата.

Експертите препоръчват да вземете предвид всички тези аспекти, когато избирате къде да инсталирате вашия рутер, тъй като те влияят на нивата на сигнала повече от броя на потребителите, свързани към точката за достъп.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com