7 знака, които показват, че има проблем с тялото ви

22006
7 знака, които показват, че има проблем с тялото ви
Снимка: iStock/Guliver

Често пъти не забелязваме знаците, които тялото ни дава и ги приемаме за нормални. Днес ще ви подскажем за кои 10 знака е хубаво да се замислите и как тялото ви подсказва, че може би имате проблем. Винаги, когато усетите нещо нетипично, консултирайте се с лекар, за да сте спокойни, че всичко е наред или ако има нещо – да го лекувате навреме.

1. Сънливост

7 ранни признака, които показват, че си бременна

Очакването на втората чертичка на теста за бременност понякога може да е много изнервящ период, особено когато си нетърпелива. Днес ще ...

Когато спите повече от 8-9 часа и отново се чувствате уморени, може да има много причина за това. Нуждата за сън по време на деня и липсата на енергия могат да са симптоми за това, че имате нисък хемоглобин. Хубаво е да си правите профилактични кръвни изследвания поне веднъж годишно, за да следите всички важни показатели.

2. Болки във врата

Много хора имат болки във врата, но изобщо не знаят от какво се появяват те и ги неглижират. Ако често имате болки във врата, може да се окаже, че неправилната ви стойка е основната причина за това. Ако промените стойката си ще усетите облекчение още в следващите няколко дни.

3. Изтръпване или мравучкане по крака

Ако понякога, докато сте в седнало положение, усещате мравучкане или изтръпване по дължината на крака, може да се окаже, че страдате от дископатия. Понякога болките в кръста идват след това, а преди тях – леко прищипаните нерви от неправилното разположение на прешлените може да предизвиква неприятното изтръпване.

Учени откриха нов симптом на коронавируса

Група испански учени откриха нов симптом за наличието на коронавирус, съобщава списание “JAMA Dermatology”, цитирано от БГН...

4. Раздразнителност и гневни изблици

Ако попринцип сте спокоен човек, но напоследък често ви се случва да сте раздразнителни, неспокойни или направо да избухвате от най-малкото нещо, може да имате проблеми с хормоните. Те могат да променят настроението ни по изумителен начин и да ни влияят без дори да подозираме.

5. Силна жажда

Пиенето на вода е много полезно, но ако усещате неутолима жажда, колкото и вода да изпиете, поспрете и се замислете. Силната жажда може да е признак за диабет, а от друга страна може и да означава нещо хубаво – бременност. Това е един от най-ранните симптоми след зачеване.

6. Подут стомах

7 деликатни женски въпроса, които те е срам да зададеш

Днес ще ви дадем отговорите на някои от най-често задаваните въпроси, свързани с женското тяло, които обаче често остават без отговор, ...

Много хора приемат подуването на стомаха за нещо нормално. Смятат, че се дължи на по-голямо прието количество храна или лошо храносмилане. Истината е, че не е нормално да имате подут стомах, особено ако се случва редовно. Това може да е знак, че чревния ви баланс е нарушен и имате нужда от пробиотици, за да върнете баланса и да увеличите полезните бактерии в стомашно-чревния тракт.

7. Кашлица, която не отшумява

Ако кашляте често и кашлицата ви почти прилича на хронична – такава, която не идва дълбоко от белите дробове, а се усеща по-повърхностна, може да е знак за нещо, на което трябва да обърнете внимание. Проблемите с увеличена щитовидна жлеза може да са една от причините за тази кашлица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...