8 идеи какво да правим, ако сме под карантина на Коледа

5500
8 идеи какво да правим, ако сме под карантина на Коледа
Снимка: iStock/Guliver

Последните новини в страната около пандемията с COVID-19 са, че от петък моловете, ресторантите и училищата отново затварят врати. Идеята управляващите е да могат болниците да си отдъхнат малко, а случаите с фатален край да намалеят.

Въпреки всичко, което се случва по света и у нас, не бива да забравяме, че идват най-хубавите и светли празници в годината – Бъдни вечер и Коледа. Затова трябва да имаме хубав план, с който да ги прекараме чудесно с цялото семейство и да помислим малко за хубавите неща от живота. Днес ви предлагаме 10 идеи как да прекарате страхотно празниците, макар и да няма къде да отидете и да сте повече у дома.

Ще има ли сняг на Коледа?

По много високи части на планините вече заваля първия сняг и натрупа снежна покривка от порядъка на 2-3 см. Високите части на Рила имат...

1. Пътувайте – за щастие пътуването засега няма изгледи да ни бъде забранено, така че спокойно можем да отидем до родния си град и да сменим обстановката със семейството си. Ще можем да бъдем заедно у дома на друго място, да се порадваме на любимите си кътчета в родния ни град и да прекараме празниците по по-различен начин.

2. Играйте настолни игри – настолните игри са много забавен начин да прекараме няколко часа заедно и цялото семейство да е включено в забавлението. Изберете хубава семейна игра и ще видите колко време ще прекарате, докато играете и се забавлявате заедно.

3. Пробвайте нови рецепти – коледните празници са идеалното време, в което можем да експериментираме и да направим някоя нова рецепта, с която да зарадваме всички у дома с нещо вкусно. Готвенето е приятно занимание, в което можете да прекарате много време и резултатите накрая да са удоволствие за всички!

4. Разхождайте се – улиците по време на коледните празници стават приказни с цялата украса, елхите и светлинките навсякъде. Разходките навън, особено ако е снежно, са чудесен начин да се разнообразите и да усетите коледното настроение във въздуха.

Какво да подарите на дете за Коледа

Коледа е празник, по време на който производителите на детски играчки търкат ръцете си от радост. В крайна сметка продажбите им нараств...

5. Правете си филмови маратони – изгледайте всички епизоди на Хари Потър или си пуснете няколко коледни филма един след друг. Филмовите маратони са чудесен начин да правите нещо заедно със семейството си и да сте на топло у дома.

6. Уговорете си видео срещи с любимите хора – за съжаление на тези празници може би няма да можем да бъдем близо до всички наши роднини и приятели. За сметка на това обаче можете да си правите видео срещи и да бъдете заедно 1-2 часа, да си говорите, да пиете топло капучино и да сте заедно, макар и от разстояние.

7. Четете – през цялата година се оплакваме, че нямаме време да четем и да правим някои от любимите си занимание. Е, през коледните празници можете да наваксате с любимите книги и да се потопите в изцяло различен свят.

8. Изключете си телевизорите – със сигурност новините с тревожни тенденции и новини около коронавируса няма да спрат, дори по време на коледните празници. Така че, за да запазите коледния дух и доброто настроение, избягвайте новините и четете от проверени източници само най-важното. Не е нужно по цял ден да слушате за нови и тежки случаи, просто се отпуснете и за малко забравете за всичко, за да може психиката ви да си почине и да се заредите с положителна енергия.

Дойде ли моментът за въвеждане на 4-дневна работна седмица?

Възможно ли е пандемията от COVID-19 да доведе до положителни промени в трудовия живот на отделните държави? И още - възможно ли е подо...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com