8 идеи какво да правим, ако сме под карантина на Коледа

5500
8 идеи какво да правим, ако сме под карантина на Коледа
Снимка: iStock/Guliver

Последните новини в страната около пандемията с COVID-19 са, че от петък моловете, ресторантите и училищата отново затварят врати. Идеята управляващите е да могат болниците да си отдъхнат малко, а случаите с фатален край да намалеят.

Въпреки всичко, което се случва по света и у нас, не бива да забравяме, че идват най-хубавите и светли празници в годината – Бъдни вечер и Коледа. Затова трябва да имаме хубав план, с който да ги прекараме чудесно с цялото семейство и да помислим малко за хубавите неща от живота. Днес ви предлагаме 10 идеи как да прекарате страхотно празниците, макар и да няма къде да отидете и да сте повече у дома.

Ще има ли сняг на Коледа?

По много високи части на планините вече заваля първия сняг и натрупа снежна покривка от порядъка на 2-3 см. Високите части на Рила имат...

1. Пътувайте – за щастие пътуването засега няма изгледи да ни бъде забранено, така че спокойно можем да отидем до родния си град и да сменим обстановката със семейството си. Ще можем да бъдем заедно у дома на друго място, да се порадваме на любимите си кътчета в родния ни град и да прекараме празниците по по-различен начин.

2. Играйте настолни игри – настолните игри са много забавен начин да прекараме няколко часа заедно и цялото семейство да е включено в забавлението. Изберете хубава семейна игра и ще видите колко време ще прекарате, докато играете и се забавлявате заедно.

3. Пробвайте нови рецепти – коледните празници са идеалното време, в което можем да експериментираме и да направим някоя нова рецепта, с която да зарадваме всички у дома с нещо вкусно. Готвенето е приятно занимание, в което можете да прекарате много време и резултатите накрая да са удоволствие за всички!

4. Разхождайте се – улиците по време на коледните празници стават приказни с цялата украса, елхите и светлинките навсякъде. Разходките навън, особено ако е снежно, са чудесен начин да се разнообразите и да усетите коледното настроение във въздуха.

Какво да подарите на дете за Коледа

Коледа е празник, по време на който производителите на детски играчки търкат ръцете си от радост. В крайна сметка продажбите им нараств...

5. Правете си филмови маратони – изгледайте всички епизоди на Хари Потър или си пуснете няколко коледни филма един след друг. Филмовите маратони са чудесен начин да правите нещо заедно със семейството си и да сте на топло у дома.

6. Уговорете си видео срещи с любимите хора – за съжаление на тези празници може би няма да можем да бъдем близо до всички наши роднини и приятели. За сметка на това обаче можете да си правите видео срещи и да бъдете заедно 1-2 часа, да си говорите, да пиете топло капучино и да сте заедно, макар и от разстояние.

7. Четете – през цялата година се оплакваме, че нямаме време да четем и да правим някои от любимите си занимание. Е, през коледните празници можете да наваксате с любимите книги и да се потопите в изцяло различен свят.

8. Изключете си телевизорите – със сигурност новините с тревожни тенденции и новини около коронавируса няма да спрат, дори по време на коледните празници. Така че, за да запазите коледния дух и доброто настроение, избягвайте новините и четете от проверени източници само най-важното. Не е нужно по цял ден да слушате за нови и тежки случаи, просто се отпуснете и за малко забравете за всичко, за да може психиката ви да си почине и да се заредите с положителна енергия.

Дойде ли моментът за въвеждане на 4-дневна работна седмица?

Възможно ли е пандемията от COVID-19 да доведе до положителни промени в трудовия живот на отделните държави? И още - възможно ли е подо...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com