8 магически острова в Европа, за които повечето туристи не знаят

11636
8 магически острова в Европа, за които повечето туристи не знаят
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Флоренция и Париж са красиви, ясно е, няма друго мнение по въпроса. Ако мечтаете за романтично европейско бягство, което не включва хиляди туристи, имаме няколко предложения. Оказва се, че Европа гъмжи от красиви, все още неизследвани острови, които крият в себе си красотата на държавата, на която са територия, но не са достатъчно популярна туристическа дестинация, което ги лишава от тълпите туристи.

Ето кои са те и защо си заслужава да ги обмислите като дестинация за следващата си почивка.

Мястото, което непременно да посетите през май

Май почти е тук, а това означава, че и лятото е съвсем наблизо. За много хора това означава почивка, ваканция, изследване на нови места...

ПОНЗА, ИТАЛИЯ

Почивка като римлянин и проверка на този красив, вулканичен остров в Тиренско море (достъпен чрез едночасово пътешествие от сушата). Не позволявайте на мега яхтите, които се люлеят на пристанището, да ви заблудят - вибрацията тук е спокойна и непретенциозна. Но тюркоазените води, скритите брегове и чудесните местни морски дарове и вино определено ще ви накарат да се почувствате като в рая.

БЕЛЕ-ИЛЕ-ЕН-МЕР, ФРАНЦИЯ

Името на острова ("Красивият остров в морето") определено не разочарова. Разположен точно до крайбрежието на Бретан в северозападна Франция, тази дестинация е известна със своите непокътнати плажове, пастелно боядисани къщи и уникални морски дарове. И докато има какво да правите (сърфиране, плаване и разглеждане на забележителности), отделете време просто да се отпуснете и да се насладите на живописните гледки - толкова красиви, че именно те вдъхновяват едни от най-великите творби на Моне.

5 причини да посетите Южна Африка

Опитвате се да решите къде да бъде следващата ваканция, която да помните дълго време? Спрете с търсенето, защото отговора вече е тук: Ю...

ГРИНДА, ШВЕЦИЯ

Няма пътуване до скандинавската столица без пътешествие около архипелага в Стокхолм. И докато има хиляди острови, спокойната Гринда е една от най-лесните за достигане (около час и половина от града) и предлага разнообразие от възможности за настаняване (хотели, кабини, общежитие и лагер). На острова няма достъп на коли, но има много пясъчни плажове, пешеходни пътеки и селски чар, идеален за любителите на спокойствието.

ХИДРА, ГЪРЦИЯ

Автомобилите и скутерите са забранени на този изоставен остров, който се намира на около два часа от Атина, което означава, че ще трябва да разчитате на магарета, за да носите багажа до вашия хотел. Поетът-музикант Леонард Коен се влюби в плажове с камъчета, калдъръмените улички, бели къщи и стари кафенета и барове, което може да обясни как този спокоен остров притежава своята прекрасна репутация.

Драконовият мост в Любляна

Драконовият мост е построен в началото на 20-ти век над река Любляница. Като един от най-добрите примери за подсилен бетонен мост, днес...

ТЕКСЕЛ, НИДЕРЛАНДИЯ

Наречен "Tesse", този северен остров може да се похвали с множество велосипедни маршрути, които ще ви отведат до старомодни села, колоритни лалета, национален парк и емблематичен фар. Обогатете културните си знания в един от многото музеи (има силна морска история тук) и след това се възнаградете, след като обиколете единствената занаятчийска пивоварна, именно в Тексел.

СТРОМБОЛИ, ИТАЛИЯ

На север от Сицилия се намира това огнено място, което е най-доброто само за безгрижни туристи (вулкана, който бушува над острова, все още е активен). Прекарайте деня, релаксирайки на черни пясъчни плажове и плувайки в блестящи води, а след това се насладете на шоуто с фойерверки, което се организира вечер (разбира се, от безопасно разстояние).

 

Красивата Атина през погледа на един модерен обектив (СНИМКИ)

Атина е сред европейските столици, които със сигурност трябва да посетите поне веднъж в живота си. Родината на демокрацията, древен гра...

КОЛОНСАЙ, ШОТЛАНДИЯ

Ако мир и тишина е това, което търсите (с малко приключение), тогава този отдалечен северен остров е печелившият билет. Достатъчно малък, за да бъде напълно достъпен пеша или с велосипед, свържете се с природата, като изследвате хълмовете, козите, пасбищата и красивите гледки. Ах, толкова спокойно, като в истинска приказка.

АЗОРСКИТЕ ОСТРОВИ, ПОРТУГАЛИЯ

Трудно е да избираме от тази серия от вулканични острови в Атлантическия океан, но се спираме на Сан Мигел. Отдалеченото място означава, че тук ще видите сравнително малко туристи и ще разполагате с всички геотермални басейни, звезди и луксозни хотели… до голяма степен само за себе си. Не пропускайте също гледането на китове и наблюдението на делфини. Това малко отдалечено бижу може да ви предложи всичко, от което имате нужда, за една прекрасна, морска почивка, изпълнена едновременно с приключение и релакс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия