8 мита за здравословния начин на живот, които разбихме

17820
8 мита за здравословния начин на живот, които разбихме
Снимка: Thinkstock/Guliver

От малки ни учат, че ако искаме да бъдем здрави, трябва да се придържаме към определени ежедневни правила, които ни помагат да поддържаме здравето си във форма. Но замисляли ли сте се до колко наистина са полезни тези правила. Оказва се, че някои от тях изобщо не са чак толкова полезни. Ето кои са те:

Избягването на сладкиши

Какво означават белите петънца по ноктите?

Те са класически знак за недостиг на цинк, както и изпъкналите вертикални ръбове. Ако имате бели петънца или лентички на три или повече...

Всъщност сладките изделия не са чак толкова вредни, особено ако са в умерени количества. Те също дават на тялото ни полезни вещества. Сладкото съдържа глюкоза, която ни помага да сме по-концентрирани. Ще е добре за вас да замените млечния шоколад с черен все пак. Той е много полезен за правилното функциониране на тялото ни и можете да си позволявате по малко от него всеки ден.

Прекалено изтощителните тренировки

Когато цялото тяло ви боли от претоварване, не си мислете, че е защото сте тренирали правилно. Всеки един организъм има различни възможности. Не претоварвайте тялото си, тренирайте докато можете и не прекалявайте. С прекалено усилени тренировки можете да навредите на мускулите си.

Задължителната закуска

Ако тялото ви не може да поеме храна сутрин и не се чувствате добре да ядете по много още със ставането, просто изпийте една чаша вода. Яжте само като го искате. Тялото само дава сигнали кога му е нужна храна, не е нужно да се насилвате да ядете по много и в точно определени часове.

Ето как да имате красива и здрава кожа с правилните храни

Често мислим , че имаме проблеми с кожата заради силното слънце, заради хормони, от замърсения въздух или просто защото сме решили, че ...

8 часа сън

Научно доказано от скоро е, че човек се нуждае от 7 часа сън. Те са напълно достатъчни да се чувствате отпочинали и да можете пълноценно да работите и да вършите задачите си.

Спирането на тестените изделия

Хлябът доставя на тялото много витамини и полезни вещества, от които то има нужда. Разбира се, това не означава, че трябва да преяждате с тестени изделия, но не ги спирайте напълно, защото и те са източник на много хранителни фибри и в умерени количества не вредят на здравето ви.

Пиенето на 2 литра вода на ден

Хората над 40 г. трябва да работят три дни седмично

Хората не обичат да си го признават, но колкото по-възрастни ставаме, толкова повече губим от своята ловкост. С възрастта идват мъдрост...

Количеството вода, което е нужно на тялото ви на ден трябва да е съобразено с килограмите ви – 30 мл на килограм. Не се насилвайте да пиете по много вода, ако тялото ви не може да я поеме. Когато пиете прекалено много вода насила организма ви започва да сигнализира и дори понякога се чувствате зле и ви се гади. Пийте вода, но не прекалено много и я приемайте на малки глътки през определени периоди от време.

Сутрешната тренировка

Не всеки човек може да стане и веднага да започне да тича или да прави упражнения. Тренирането е полезно по всяко време на деня. На тялото са нужни 40 минути, за да се събуди и след това може да тренирате. Ако ежедневието ви е забързано, надали ще можете да си позволите да отделяте толкова много време и съответно да ставате толкова рано.

Миене на зъбите след всяко хранене

Наистина ядем доста храни, които увреждат зъбите ни, но постоянното миене може да доведе до кървене на венците, болка и доста други проблеми. Мийте зъбите си по два пъти на ден и определено ще се чувствате по-добре.

Защо черният шоколад е най-добрият избор, който можете да направите?

Черният шоколад е много полезен за здравето ни. Дори ежедневен прием спомага за правилното функциониране на тялото ни. Разбира се, има ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Учени: Една проста промяна в ежедневието ще понижи кръвното ви налягане

Безплатни консултации с неврохирург в София

Тези 5 храни могат да предизвикат отравяне или алергии

Лекар: Това е най-вредната закуска за червата

Най-добрият плод за холестерола, който помага за отслабване

Кардиолог: Този витамин намалява лошия холестерол

Канела - какво ще се случи с червата ви, ако всеки ден ядете тази подправка

Най-добрият сутрешен навик за сърцето - кардиолог разкри какво прави всяка сутрин

Три лека от народната медицина за нормализиране на кръвното налягане

Специалисти: Яжте риба поне два пъти седмично

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com