X
 
 

8 навика, които ви пречат да отслабнете

61178 0
8 навика, които ви пречат да отслабнете
Снимка: iStock/Guliver
Ако искате да започнете да водите здравословен начин на живот, не бързайте да го правите преди да се запознаете с някои подробности.

Дори здравословното хранене може да ви донесе главоболия, ако не се храните правилно. Ние сме приготвили вредните навици, храни и напитки, които ви пречат да изглеждате слаби. След като разберете кои са те ще бъдете напълно подготвени за начало на здравословен живот.

Японска диета стана хит във Facebook

Ще ви предложим една уникална японска диета, с която може да отслабнете 10 килограма и то само за 1 месец! За целта обаче трябва да с...

Ето ги и тях:

1. Постоянното дъвчене на дъвка - за много жени това е начин да утолят глада си поне за малко, но определено не може да бъде решение на проблема. Дъвченето на дъвка стимулира отделянето на стомашни сокове, а когато това е напразно, тоест в корема ви няма храна, вие няма как да се чувствате добре. Можете да замените дъвката с чаша вода, която да пиете на малки глътки и постоянно.

2. Ядете прекалено много сол - солта задържа вода в тялото ви, което е причина за подуване на корема. Всъщност това е добре, когато времето навън е топло, защото тялото ви не се дехидратира. През другите месеци обаче е много вредно да приемате прекалено много сол. Не забравяйте и за "скритата сол", която можете да срещнете дори в съдържанието на бисквитки. Най-доброто решение е да спрете да се храните с полуготови и готови храни.

3. Храните се прекалено бързо - докато се храните бързо вие не си давате достатъчно време да сдъвкате добре храната, а заедно с нея приемате прекалено големи количества въздух. Също така не давате време на организма ви да разбере, че е нахранен и изяждате повече от необходимото. Опитайте се да отделяте достатъчно време поне за основните хранения.

Ето кое е идеалното средство за отслабване

Експерти от Южна Корея направиха откритието, че черният ориз може да помогне в борбата с излишните килограми и да предотврати затлъстяв...

4. Пиете газирано - колкото и да обичате да пийвате кола или бира през горещите летни дни, ще трябва да се лишите от това удоволствие. Балончета в чашата- балончета в стомаха. Нормално е коремът ви да изглежда подут след една кола или каквато и да е газирана напитка. Ето защо, ако искате да отслабнете, ще трябва да ограничите максимално газираните напитки или най-добре, да ги спрете.

5. Пиете със сламка - премахнете сламка от всички напитки, с които сте свикнали да я използвате. Напълно възможно е пастмасовата сламка да е причина за въздуха в стомаха ви, който го кара да се подува.

6. Храните се с готови "диетични" продукти - не се залъгвайте, че етикета "без захар", означава че е наистина полезно да консумирате този продукт. За да е вкусен, той със сигурност съдържа изкуствени подсладители, които са също толкова вредни за вас. Тези вещества остават почти напълно неразградени в тялото ви и водят до подуване на стомаха. Заменете ги с плодове и зеленчуци.

7. Прекалено много фибри - те са полезни са стомашно-чревния тракт, но когато са в прекалено големи количества пречат на храносмилането, предизвикват газове и водят до подуване на стомаха. Когато се храните с храни, богати на фибри ги сдъвквайте много добре, за да намалите тежестта върху стомаха.

Ето защо постоянно сте гладни

Много от нас се опитват да водят здравословен начин на живот. Но приемайки храни, които ни засищат само моментно, по никакъв начин не ...

8. Ограничете стреса максимално – колкото и стриктни да сте в една диета, ако тялото ви е изложено на сериозен стрес, това ще ви попречи да имате фигурата, която искате да постигнете. Почивайте си добре, не се напрягайте излишно и не позволявайте на външни фактори да влияят на психическото ви състояние. Когато сте спокойни, тялото ви много по-лесно ще достигне желаният вид.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално