8 неща, които трябва да знаете за сватбата на Меган и Хари

12584
8 неща, които трябва да знаете за сватбата на Меган и Хари
Снимка: Getty Images/Guliver

Накрая се случи! На 19 май 2018 г. принц Хари и Меган Маркъл официално стават съпруг и съпруга. Те също така печелят кралските си титли. Според изявление, издадено от кралското семейство, принц Хари сега е Негово Кралско Височество херцог на Съсекс, а Меган става херцогиня на Съсекс, след като се омъжва за своя принц.

Ако не сте имали шанса да гледате кралската сватба на живо, ето какво трябва да знаете за нея: От неразбираемия си грим към сантименталния букет и невероятния воал, херцогинята на Съсекс не ни разочарова. Продължете да четете, за да разберете защо.

Красивата, естествена (и непрофесионално?) гримирана

Защо принц Филип едва не пропусна сватбата на Хари?

Херцогът на Единбург и съпруг на кралица Елизабет II Филип бе фотографиран на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл със посинено око. О...

Меган веднъж казала: "За всички мои приятели, които се сблъскват с проблема на луничките, ще споделя с вас нещо, което баща ми ми каза, когато бях по-млада. Лице без лунички е нощ без звезди. Когато той водеше дъщерята си по пътеката на големия сватбен ден, вероятно Меган си спомня думите му и гордо носи своите "звезди".

Когато Хари вдигна воала на булка, гримът на Меган и луничките се разкриха. В истинската форма на Меган Маркъл, тя поддържаше нещата прости с малко бронзови сенки на очите, лека очна линия, мигли и бледо розово за цвят на устните. Възможно е Мегън дори да не е направил грима си професионално. Момиче от двореца заяви пред "Експрес", че две от нейните приятелки от Щатите, които не са професионални гримьорки, са били натоварени с тази задача.

Сватбеният кок

Макар че обикновено избира разхвърляни кокове за кралски ангажименти, сега булката избра по-прибран кок. Вместо да остави някакви пуснати кичури около лицето й, тя реши да издърпа цялата си коса с леки усуквания, завършвайки цялата прическа с нисък кок, като цялата коса е прибрана зад ушите. Също така избра да запази пътя на косата й.

Може би най-добрата част от сватбената й коса е, че е толкова в неин стил. Да, сега може да бъде херцогинята на Съсекс, но това не означава, че тя трябва напълно да се превърне в нов човек, нали? Меган веднъж казала на Бърчбокс, че използва черешова четка за коса и спрей за коса, за да укроти нейните хвърчащи коси. "Това е особено полезно за един елегантен кок", обясни тя. Може би, именно затова тя е направила косата си толкова добра за нейния сватбен ден.

8 интересни факта за кралските сватби

Кралските сватби са събития, за които се говори много преди тях и много след тях. Затова, събрахме на едно място някои интересни неща к...

Смисълът на диадемата

Никой не беше сигурен коя, от всички диадеми Меган щеше да носи на сватбата си. Всъщност, кралската експертка Лесли Фийлд, автор на "Бижутата на кралицата": Личната колекция на Елизабет II, казала на хората, че е имала идея преди сватбата, като казва: "Няма да има традиционна фигура, означаваща диамантена диадема".

В крайна сметка Меган решава да сложи традиционната - и това беше невероятен избор. Кралица Елизабет II, сега баба на Меган, й е подарила ослепителната диадема. Кралица Мария купила деликатната диамантена диадема от луксозния бижутер Garrard, базирана в Лондон през 1925 г. Когато Кралица Мария починала, диадемата остана в семейството, първо наследена от снаха, принцеса Маргарет. Според хората, принцеса Маргарет, единствената сестра на кралица Елизабет, също носила диадемата в миналото.

Традиционният уелски, златен, сватбен пръстен

Меган искаше сватбените диаманти да бъдат минимални, но очевидно един от важните атрибути трябваше да е нейният сватбен пръстен. Според ABC News, херцогът е поставил уелски златен сватбен пръстен върху пръста на своята булка. Пръстенът е проектиран в работилницата "Клейв", същото място, което е отговорно за феноменалния годежен пръстен на Меган. Използването на уелското злато в пръстените е вековна традиция в британското кралско семейство. Тези дни, обаче, уелското злато е невероятно рядко, тъй като мините са изчерпани. Независимо от това, кралското семейство има свой собствен списък на желаното злато, според изявление, публикувано от тях (чрез BBC News). За щастие за Меган, това означава, че е успяла да продължи традицията, която започва още през 1923 г., когато Елизабет Боус Лион (майката на кралицата) се жени за Джордж VI.

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, за която говорят всички

Американската телевизионна звезда Меган Маркъл вече е част от кралското семейство. Британският принц Хари и Маркъл се ожениха при пищ...

Тези диамантени обици

Макар, че Меган държеше бижутата да са прости - толкова прости, колкото може да бъдат, докато носеше блестящата диадема - тя сложи и два диаманта на ушите си. Според хората, невероятно красивите и изящни диамантени обици на Меган са изработени от френския бижутер Картие. Меган свързваше обеците с класическа диамантена гривна, също от Картие, която носеше на дясната си китка. Минималистичните решения на Меган, когато става дума за бижута, се очакваха от някои. Меган определено не прекаляваше и изборът й несъмнено подчертава естествената й красота.

Цъфтящият букет

Букетът на Меган беше, както повечето неща от сватбения ден, минималистичен и изискан. Въпреки това историята зад букета е за истински сълзи и го прави много по-красив. В петък, в деня преди сватбата си, Хари се спрял на частната градина на Мегън в двореца Кенсингтън. След това избрал цветя за булчинския букет, който скоро щеше да бъде в ръцете на булката. Изявление на кралското семейство (пред хората) потвърждава, че след това ги е дал на сватбената цветарка, Филипа Крадок, за да могат да бъдат включени в цветната подредба. Знаейки, че Хари подбира цветя за Меган, е много очарователно, но тази приказка става още по-сладка. Цветята, които Хари избрал, били любимите на покойната му майка, принцеса Даяна. Според хора от двореца, Хари използва цветята като начин да почете паметта на майка си в сватбения си ден. Не плачете!

Букетът на Меган включваше и сладък грах, момина сълза, астилби, жасмин и лавровица, какъвто е обичаят при кралските сватби. Булчинският букет бе завързан с копринена панделка. Великолепно!

ГЛЕДАХТЕ НА ЖИВО: Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

Днес, 19 май, целият свят обръща поглед към Великобритания и кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл. Сватбата на внука на брита...

16-метров воал

Когато кралица Елизабет II се ожени за принц Филип, тя носела привлекателна рокля с масивен 15-метров шлейф на роклята. За сравнение, шлейфът на Меган беше относително къс. Воалът й обаче беше огромно дълъг -16-метров и може би е най-невероятният кралски воал досега. Според хората, воалът е правен "стотици часове", а онези, които са имали отговорността да работят върху него, измивали ръцете си на всеки половин час, като се уверяват, че не замърсяват парчетата. Завесата е изработена от копринен тюл и включва ръчно бродирани цветя. Меган също добави американско докосване до воала й, като добави държавното цвете на Калифорния, калифорнийския мак. В допълнение, горната част включваше и цветовете на Wintersweet, които са засадени отпред на къщата на Нотингам, която тя споделя с Хари, и реколтата от пшеница, която символизира както любовта, така и благотворителността.

И разбира се, зашеметяващата рокля на Меган

Докато всяко бижу, всяко парче грим и всяка красота на косата, несъмнено накараха сватбения ден на Меган да изглежда уникален, нейната рокля беше тази, която закотвяше всичко. Изработена от коприна в цвят слонова кост, кралската сватбена рокля на Мегане едновременно модерна, безкрайнаи деликатна. Обикновена линия с леко деколте и три четвърти ръкави - всичко, което се надявахме да видим.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...