8 плодове, които да ядете, ако не пиете достатъчно вода

24682
8 плодове, които да ядете, ако не пиете достатъчно вода
Снимка: iStock/Guliver

Доста хора не успяват да изпият 8 чаши вода на ден. Пиенето на голямо количество вода обаче е наистина много полезно за организма. Ако и Вие сте от тези хора и просто не можете да погълнете цялото това количество, не се притеснявайте.

Точно поради тази причина ние подбрахме няколко храни, които отлично ще хирдатират организма Ви, когато нямате желание да пиете вода. Има плодове и зеленчуци, които могат да наситят тялото Ви с огромно количество вода просто защото те самите са съставени главно от вода.

6 храни, които горят мазнините ви

Различните видове диети и хранителните режими нашумяха изключително много. Все повече хора свалят килограми с помощта на тренировки и з...

Ето защо, ако искате да останете хидратирани, особено през лятото, убедете се, че в хладилника Ви има достатъчно количество:

1. Домати - Зеленчуци, които съдържат наистина много голямо количество вода. 94% от един домат е именно вода. Те са чудесен антиоксидант, който съдържа много полезни вещества. Успешно можете да замените водата с доматите. Можете да ги използвате, за да хидратирате тялото си по всяко време на деня.

2. Авокадо - Това е храна, която съдържа около 70% течност и е полезна за цялостното здраве на организма. Авокадото съдържа ликопен и бета-каротин, от които не бива да лишавате организма си. Те въздействат върху цялостното Ви здраве и е добре да не лишавате организма си от тях.

3. Диня - Тя съдържа 92% вода и 8% естествена захар. Може би дори не сте предполагали колко много полезни вещества се съдържат в динята- натрий, калий, магнезий, витамин С, бета-каротин и ликопен. Този прекрасен и много свеж летен плод, може да предпази тялото Ви от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и да го хидратира много успешно.

4 храни, които да НЕ ядем през лятото

Хранителните натравяния през лятото са доста често срещано явление. Почти толкова, колкото слънчевите изгаряния. Едно хранително натрав...

4. Тиквички - Те са един наистина много полезен зеленчук, богат на течности. Тиквичките също така подобряват храносмилането. Ако искате да хидратирате тялото си с тяхна помощ, консумирайте ги сурови под формата на салата или така актуалните спагети от тиквички.

5. Пъпеш - Пъпешът е един много нискокалоричен плод (29 калории за 100 грама), който съдържа около 89% вода и може да бъде перфектното допълнение към диетата Ви. Пъпешът има свойството да подобрява метаболизма и да нормализира нивата на кръвната захар. Също така той ще Ви зареди с много енергия. Перфектният летен плод с множество ползи за организма.

6. Грейпфрут - Плод, който е изключително подходящ за диети, защото има свойството да пречиства организма от токсините. Това е така заради съдържанието на специални вещества, наречени фитонутриенти. Съдържанието на вода в грейпфрута е 90%. Също така той е много нискокалоричен. В един средно голям грейпфрут има само 30 калории.

7. Краставици - Предполагаме се досетихте за този хидратиращ и богат да вода зеленчук. Той съдържа около 96% вода и е перфектен източник на натрий, магнезий, калий, калций. Сокът от краставица има свойството да хидратира перфектно тялото Ви. Също така краставицата помага срещу множество заболявания и проблеми.

Супер храните, които лекуват

Резистентността към антибиотици не е шега, но можете да я избегнете, като използвате антибиотични алтернативи, когато е възможно. Включ...

8. Малини - Богати на витамини, антиоксиданти и фибри, малините са вкусни плодове с много ползи за здравето. Те имат висока концентрация на елагинова киселина, фенолно съединение, което спомага за намаляване на риска от рак. Малините съдържат забележителни количества полифенолни антиоксиданти като антоцианини, които са свързани с оптимално здраве. Всъщност антоцианините осигуряват на плодовете си богат цвят, който е свързан с безбройни ползи за здравето. Една от тях е способността им да хидратират тялото, свързана с факта, че съдържат 85% вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Кардиолог: 3 причини, поради които хапчетата за кръвно НЕ действат

Хората с тази кръвна група се раждат с най-силен имунитет

Лекар: Изтръпване на ръцете и краката след сън издава тези заболявания

Това е най-добрият навик за черния дроб

Кога трябва да се тревожим за ниския холестерол

Какво показва изтръпването на ръцете за здравето ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com