8 приложения на лимона, за които не сте и подозирали

27589
8 приложения на лимона, за които не сте и подозирали
Снимка: iStock/Guliver

Доста голяма част от хората мислят, че лимонът е перфектен за лимонада или пък за добавка към сутрешната чаша вода. Това всъщност не е съвсем вярно. Лимонът има още много приложения, за които може би дори не сте предполагали. Той е изключително полезен както за нашия организъм, така е и подходящ за много други цели.

Ето кои са нещата, в които успешно можете да използвате лимона:

Ексфолиант

Ако кожата ви на места е по-груба и имате нужда от ексфолиант, то без никави проблеми можете да се доверите на лимон и сода бикарбонат. Това е един чудесен екологично чист ексфолиант, който ще повлияе много добре на кожата ви. Напоете гъба с получената смес и третирайте зоните 2-3 пъти седмично.

Как да пиете вода с лимон по правилния начин

Много от вас знаят, че когато животът ви дава лимони, трябва да ги добавите към водата си. Заедно с успокояване на възпалено гърло, под...

Изгаряния

Ако кожата ви е изгоряла след дълъг престой на плажа, то пак можете да се доверите на лимона. Веднага ще усетите неговото охлаждащо действие и ще се почувствате много по-добре.

Забавяне на стареенето на плодовете

Ако сте нарязали даден плод, но искате той да остане свеж и да не покафенее, то просто го намажете с малко лимонов сок. Плода ще остане свеж и вкуса му ще се запази за по-дълго време.

Срещу насекоми

Поставете лимон до леглото си и ще се случат чудеса

Всички знаем, че лимоните са полезни заради високото им съдържание на витамин C. Оказва се обаче, че те могат да ни окажат благотворно ...

Едно от най-неприятните неща са мравките, които се появяват в дома ви от време на време, нали? Знаете ли, че лимонената киселина ги плаши изключително много и е перфектен начин да се преборите с неприятните насекоми. Просто нарежете кората на лимона на парченца и ги поставете на местата и по ъглите, по които се появяват. Съвсем скоро няма да има и следа от вредителите.

Овлажняване на въздуха

Случвало ли ви се е през зимата да усещате въздуха в дома си прекалено сух? Да, напълно възможно е, но имаме идея как да се справите с това. Кипнете малко вода с няколко резена лимон в нея и оставете приятната миризма от тенджерето да овлажни и в същото време да ароматизира въздуха във вашия дом.

Почистване

Аромата на чесън и лук е доста неприятен, а и се премахва прекалено трудно от кухненската посуда, нали? Лимона пак идва на помощ. Той неутрализира аромата на лук и чесън, само трябва да изстискате половин лимон върху дъската за рязане например и да я оставите няколко минути. След това изплакнете добре и всичко ще е наред.

Какво не знаем за лимона

Барманите обикновено слагат резен лимон в чашите с питие за повече вкус. Децата пият чай с лимон, за да бъдат здрави, а много от хората...

Почистване на петна

Просто изстискайте няколко капки върху петното, потъркайте малко и отмийте. Лимона се справя перфектно с подобни проблеми. Ако все пак не се получи с лимон, веднага отивайте да изперете петното.

Почистване на микровълновата фурна

Смесете 4 супени лъжици лимонов сок и една чаша вряща вода. Лимоновият сок разгражда и премахва перфектно застояла храна от вътрешността на микровълновата печка.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно