8 приложения на лимона, за които не сте и подозирали

27488
8 приложения на лимона, за които не сте и подозирали
Снимка: iStock/Guliver

Доста голяма част от хората мислят, че лимонът е перфектен за лимонада или пък за добавка към сутрешната чаша вода. Това всъщност не е съвсем вярно. Лимонът има още много приложения, за които може би дори не сте предполагали. Той е изключително полезен както за нашия организъм, така е и подходящ за много други цели.

Ето кои са нещата, в които успешно можете да използвате лимона:

Ексфолиант

Ако кожата ви на места е по-груба и имате нужда от ексфолиант, то без никави проблеми можете да се доверите на лимон и сода бикарбонат. Това е един чудесен екологично чист ексфолиант, който ще повлияе много добре на кожата ви. Напоете гъба с получената смес и третирайте зоните 2-3 пъти седмично.

Как да пиете вода с лимон по правилния начин

Много от вас знаят, че когато животът ви дава лимони, трябва да ги добавите към водата си. Заедно с успокояване на възпалено гърло, под...

Изгаряния

Ако кожата ви е изгоряла след дълъг престой на плажа, то пак можете да се доверите на лимона. Веднага ще усетите неговото охлаждащо действие и ще се почувствате много по-добре.

Забавяне на стареенето на плодовете

Ако сте нарязали даден плод, но искате той да остане свеж и да не покафенее, то просто го намажете с малко лимонов сок. Плода ще остане свеж и вкуса му ще се запази за по-дълго време.

Срещу насекоми

Поставете лимон до леглото си и ще се случат чудеса

Всички знаем, че лимоните са полезни заради високото им съдържание на витамин C. Оказва се обаче, че те могат да ни окажат благотворно ...

Едно от най-неприятните неща са мравките, които се появяват в дома ви от време на време, нали? Знаете ли, че лимонената киселина ги плаши изключително много и е перфектен начин да се преборите с неприятните насекоми. Просто нарежете кората на лимона на парченца и ги поставете на местата и по ъглите, по които се появяват. Съвсем скоро няма да има и следа от вредителите.

Овлажняване на въздуха

Случвало ли ви се е през зимата да усещате въздуха в дома си прекалено сух? Да, напълно възможно е, но имаме идея как да се справите с това. Кипнете малко вода с няколко резена лимон в нея и оставете приятната миризма от тенджерето да овлажни и в същото време да ароматизира въздуха във вашия дом.

Почистване

Аромата на чесън и лук е доста неприятен, а и се премахва прекалено трудно от кухненската посуда, нали? Лимона пак идва на помощ. Той неутрализира аромата на лук и чесън, само трябва да изстискате половин лимон върху дъската за рязане например и да я оставите няколко минути. След това изплакнете добре и всичко ще е наред.

Какво не знаем за лимона

Барманите обикновено слагат резен лимон в чашите с питие за повече вкус. Децата пият чай с лимон, за да бъдат здрави, а много от хората...

Почистване на петна

Просто изстискайте няколко капки върху петното, потъркайте малко и отмийте. Лимона се справя перфектно с подобни проблеми. Ако все пак не се получи с лимон, веднага отивайте да изперете петното.

Почистване на микровълновата фурна

Смесете 4 супени лъжици лимонов сок и една чаша вряща вода. Лимоновият сок разгражда и премахва перфектно застояла храна от вътрешността на микровълновата печка.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли къде е лобното място на Бенковски?

Колко села има на дъното на язовир Огоста?

Естествена защита: Как да използвате кокосово масло върху растенията?

Перфектните палачинки: 10 трика, които е важно да знаете

Как се пише: абитурентски, абитуриентски или абитюрентски?

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...