9 съвета за приготвяне на идеалните палачинки

24776
9 съвета за приготвяне на идеалните палачинки
Снимка: iStock/Guliver

Доста често палачинките не се получават толкова вкусни и ефирни, колкото бихме искали. Разбира се, като всяка домакиня, ще сте много разочарована. За да избегнете такъв фал в бъдеще, имайте предвид тези 10 съвета.

1. Твърде доброто не е толкова добро

Не се престаравайте и бъркайте сместа твърде дълго. Не бива да се дразните толкова от някоя бучка, не бива да настоявате да се отървете от нея. Имайте предвид, че колкото по-дълго разбивате сместа, толкова повече глутен се отделя от брашното. В този случай има голяма вероятност палачинките да се окажат твърде жилави.

2. Разделете продуктите

Имайте предвид, че е важно да смесвате отделно сухи и мокри съставки и много готвачи просто пропускат тази точка. Когато съставките се смесят, започнете да добавяте течната основа в сухата в малки количества. Разбъркайте и ще видите, че тестото бързо става гладко и еднородно.

3. Контролирайте консистенцията

В магазините се продава готова смес за палачинки, можете да я използвате, но е изключително важно да следите правилната консистенция. Не изливайте цялата необходима течност наведнъж, добавете я на порции. Ако тестото е много рядко, палачинките ще бъдат много трудни за обръщане.

РАЗКОШЕН СЛАДКИШ ОТ ХЛЯБ И ЯБЪЛКИ

4. Загрейте тигана

Не изливайте тестото в студен тиган, той трябва да се загрее добре. Избягвайте да слагате твърде много олио, тъй като палачинките ще станат много мазни. Ако трябва да тествате готовността на тигана, изсипете чаена лъжичка тесто върху повърхността. Ако то цвърчи активно, можете да започнете да правите палачинките.

5. Липса на брашно

Рецептите за палачинки без брашно са доста популярни. Ако решите да експериментирате, използвайте вискозни продукти, с тяхна помощ ще съберете всички продукти заедно. Можете да използвате бананово пюре, смлени овесени ядки, брашно от елда. Палачинките с добавка на фъстъчено масло са много оригинални.

Тайната на Джейми Оливър за перфектните палачинки

Популярният готвач Джейми Оливър разкри пред Daily Mirror тайната на перфектните палачинки. За направата им са ви необходими чаша браш...

6. Използвайте минерална вода

Ако все още не използвате минерална вода за приготвяне на палачинки, трябва да промените това. Тази единична съставка може да направи ястието много по-вкусно. Минералната вода работи като бакпулвер, тестото става нежно и много въздушно. Ако обичате да правите "дантелени" палачинки, не забравяйте да добавите минерална вода.

7.  Разбийте белтъците отделно

За да направите палачинките много нежни и пухкави, не забравяйте да разбиете белтъците отделно, превръщайки ги в снежна пяна. Едва след това добавете разбитите белтъци към тестото. Не забравяйте да инжектирате протеините възможно най-внимателно, като използвате силиконова или пластмасова шпатула.

8. Оставете маслото настрана

Вкусните бабини палачинки

Спомняте ли си вкуса на палачинките, които баба ви приготвяше сутрин? Аромата и трепетното очакване да ги сложи на масата, заедно с вку...

Маслото изгаря при относително ниска температура, което го отличава от растителното или рапичното масло, което може да се използва за готвене. Ако намажете тигана с масло, в кухнята бързо ще се появят неприятни сажди.

9. Не си струва да натискате

Не се опитвайте да ускорите процеса на пържене на палачинките, като ги притискате към тигана с шпатула. Когато натиснете тестото, то губи въздушни мехурчета и палачинките едва ли ще станат толкова нежни и въздушни.

Използвайте тези съвети и вашите палачинки винаги ще бъдат наистина перфектни.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно